Fransa Ve Ispanya'da 'Izmir' Rüzgari

Tibbi cihaz ve malzeme sektöründe faaliyet gösteren Izmir Ticaret Odasina (IZTO) üye 10 firmadan 18 temsilci, Uluslararasi Rekabetçiligin Gelistirilmesinin Desteklenmesi (URGE) projesi ile Fransa ve Ispanya’ya giderek 160 is görüsmesi gerçeklestirdi. 6 gün süren organizasyonda, diplomatik temsilcilikleri ve is birligi yapma potansiyeli yüksek olan kurumlari ziyaret eden Izmirli is insanlari, Paris ve Madrid ile Izmir arasinda kurulacak is birliklerinin temellerini atti.

Fransa Ve Ispanya'da 'Izmir' Rüzgari
Ticaret Bakanligi Uluslararasi Rekabetçiligin Gelistirilmesinin Desteklenmesi Tibbi Cihaz Ve Malzeme Projesi Fransa-Ispanya ikili is görüsmeleri yurt disi pazarlama organizasyonu, 21-27 Mayis tarihleri arasinda Izmir Ticaret Odasi tarafindan organize edildi. Firmalarin Avrupa pazarlarindaki nüfuzlarini artirmalari, bu pazarlarda olusan firsat ve gerekliliklerini incelemeleri, Fransiz ve Ispanyol firmalar ile ikili görüsmeler gerçeklestirmelerini hedefleyen organizasyon ile Türkiye’nin ve Izmir’in giderek artan bir potansiyel barindiran tibbi cihaz ve malzeme sektörünü Avrupa Birligi ülkelerinde tanitma ve bu pazarlardaki hali hazirdaki nüfusumuzun artirilmasi hedeflendi.

Büyükelçi Onaner ve Maslahatguzar Zeybek, Izmir heyetini agirladi

Fransa’nin Paris sehrinde 21 Mayis Pazartesi günü baslayan organizasyon çerçevesinde Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner ziyaret edildi. Görüsmede iki ülke arasindaki ekonomik iliskiler, potansiyel barindiran alanlar, saglik, tibbi cihaz ve malzeme sektörü ile alakali degerlendirmelerde bulunuldu. Görüsmede ayrica, Ticaret Basmüsaviri Murat Gören ve Paris Ticaret Müsaviri Gonca Köksal Ensari ile Izmir heyeti arasinda Fransa ülke ekonomisi, is yapma biçimleri, dikkat edilmesi gereken hususlar hakkinda bilgi ve tecrübe paylasimi yapildi. Ispanya ziyaretinde ise Madrid Büyükelçiligi Maslahatgüzari Ayse Zeybek ziyaret edildi, ziyarete Madrid Ticaret Müsaviri Nazli Seza Onat da katildi ve heyet ile Ispanya ekonomisi ve saglik sektörüne iliskin degerlendirmelerde bulunuldu.

Ticareti gelistirecek temaslarda bulunuldu

Madrid Yatirim Ajansini ziyaret eden heyet, Invest in Madrid Projeler Direktörü Diego de Aristegui tarafindan yapilan Ispanya ve Madrid bölgesi ekonomik göstergeleri, yatirim atmosferi ve firsat barindiran sektörler sunumuna katildi.

Görüsmelerde Ispanya Saglik Teknolojileri Sirketleri Federasyonu (FENIN), Izmir Ticaret Odasindan randevu talep etti. Iki kurum, saglik teknolojileri alninda Ispanya ile Türkiye ve Izmir arasinda düzenlenebilecek isbirligi imkanlarini degerlendirdi. Ayrica HM Hospitales Madrid Hastanesi de Izmir Ticaret Odasindan randevu isteyerek Izmirli firmalarin katalog ve numunelerini talep etti.

“Tibbi cihaz ve malzeme sektörü güç kaynagimiz”

23 Mayis Sali Fransa ve 26 Mayis Cuma Madrid ikili görüsmelerine 18 Izmirli temsilcinin 15 Fransiz, 14 Ispanyol firmasi ile 160 is görüsmesi gerçeklestirildigini vurgulayan Izmir Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mahmut Özgener, “Izmir Ticaret Odasi Tibbi Cihaz ve Malzeme Sektöründe URGE Projesi çerçevesinde, 2022 yilinda Latin Amerika faaliyeti gerçeklestirmistik. Bu yil hedef pazarimizi Fransa Paris ve Ispanya Madrid sehirleri olarak belirledik. Tibbi cihaz ve malzeme sektörü, ithal ham madde ve ara ürünlere bagli üretim yapan, yerel ekonomik güç kaynagimiz durumunda. Ithal edilen ham madde ve ara ürünler, arti deger katilarak hem ülke piyasasina hem dünyaya sunuluyor. Bu anlamda sektörün gelismesini kentimiz açisindan çok önemli buluyor, basarili geçen görüsmeler sonucunda Paris ve Madrid pazarlarinda gücümüzü artirmanin kisa vadede ekonomimize ciddi katkilar saglayacagina inaniyoruz” dedi.

Kaynak: İHA