Eskisehir'de LGS Heyecani

Eskisehir’de bugün 10 bin 384 sekizinci sinif ögrencisi 2 oturumdan olusan Liselere Geçis Sistemi (LGS) Merkezi Sinavi’na girerken, kapi önünde bekleyen velilerin heyecani dikkat çekti.

Eskisehir'de LGS Heyecani
Ülke genelinde 1 milyon 246 bin 429 8’inci sinif ögrencisinden 10 bin 384’ü Eskisehir’de istedikleri liseyi kazanmak için Liselere Geçis Sistemi’nde ter dökecek. Türkçe, T.C. Inkilap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabanci Dil derslerinden olusan ilk oturum bugün sabah saat 9.30 itibariyle basladi.

Sözel oturumda toplam 50 soru çözmek için siniflarina geçen ögrencilerin yansira velilerin heyecanli bekleyisi dikkat çekti. Kimi aile ve ögrenciler dakikalar önce okul önünde beklemeye koyulurken kimileri de kapilarin açilma saatinden sonra sinava girecekleri okullara geldi. Genel olarak olumsuz bir durumun yasanmadigi sinav girisinin ardindan velilerin bol bol dua okudugu görüldü.

50 soruya 75 dakika cevaplamaya çalisacak ögrenciler daha sonra saat 11.30’da baslayacak olan Sayisal oturumuna girecekler. Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soruyu çözmeye çalisacak ögrencilere 80 dakika süre verilecek.
Kaynak: İHA