Bozkurt'ta 131 Yildir 'Bayram Pilavi' Gelenegi Yasatiliyor

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde 131 yildir sürdürülen geleneksel "bayram pilavi" söleninde 113 kazanda pisirilen etli pilav, binlerce kisiye ikram edildi.

Bozkurt'ta 131 Yildir 'Bayram Pilavi' Gelenegi Yasatiliyor
Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde 131 yildir dini bayramlarin 3’üncü gününde düzenlenen "bayram pilavi" söleninde vatandaslar bir araya geliyor. Bu yilki sölende belediye ekiplerince bin 250 kilogram pirinç ve 655 kilogram et kullanilarak 113 kazan etli pilav hazirlandi. Edilen dualarin ardindan vatandaslara pilav ikram edildi. Çok sayida vatandasin katildigi sölende, terminal ve kafe açilisi gerçeklestirildi.

Belediye filosuna katilan 23 aracinda tanitimi yapildi. "Bayram pilavi" etkinligine, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Fatma Serap Ekmekçi ve Halil Uluay, Belediye Baskani Muammer Yanik ve ilçe protokolü katildi.

Etkinlige katilan vatandaslardan Davut Çakmak, "Istanbul’dan silayi ziyarete geldik. Gerçekten yollarda çok kalabalikti, Bozkurt’ta çok kalabalik. Pilav sölenini, arkadaslarla birlikte burada güzel bir sekilde senlik halinde geçirdik. Bozkurt’umuz eski haline gelmis. Çok mutluyuz, çok sevindik" dedi.

Kaynak: İHA