Yüksekova'da Ayçiçegi Ekimi

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesi, ‘Üreten bir Yüksekova’ sloganiyla gerçeklestirdigi ayçiçegi ekimi ile Tekirdag ve Edirne’ye rakip oldu.

Yüksekova'da Ayçiçegi Ekimi
Yüksekova Ziraat Odasinin son zamanlarda her bölgenin topragina farkli farkli üretimler saglamasi, çiftçiyi fazlasiyla memnun etti. Yüksekova Ziraat Odasi Baskani Perviz Geçirgen, ‘Üreten bir Yüksekova için’ sloganiyla yola çikarak ilçenin tarim alanlarini üretime kazandirdi. Ilk olarak pancar ekimi ile basladigi üretime daha sonra, patates, biber ve domates ile devam eden Geçirgen, son olarak ilçeye 5 kilometre uzaklikta bulunan Demirkonak köyünde 10 dönümlük araziye ayçiçegi ekimini gerçeklestirdi.

‘Üreten bir Yüksekova için yola çiktik’

Konuyla ilgili açiklamada bulunan Yüksekova Ziraat Odasi Baskani Perviz Geçirgen, tek amacinin ilçeye hizmet etmek oldugunu ifade ederek, "Bugün Yüksekova’da ilk defa ayçiçegi üretimini gerçeklestiriyoruz. Çiftçilerimiz ve muhtarlarimizla beraber güzel bir çalismaya imza atmis oluyoruz. Üreten bir Yüksekova siariyla hareket ettigimiz için, Yüksekova’nin her karis topragini üretime kavusturacagiz. Simdiye kadar sadece yonca ve bugdayla sinirli kalmislardi. Biz ise Yüksekova’nin kendine yetebileceginin yani sira komsu ilçelerin de ihtiyaçlarini saglayabilecek alanlarda üretimi saglayacagiz. Çiftçilerimiz de bize güzel destek veriyor. Biz Yüksekova’yi üretime kavusturacagiz. Rengarenk farkli ürünlerde ilçemizi saha kaldiracagiz. Simdiye kadar hep geleneksel yöntemlerle hareket edildi. Oysa bundan sonra bilimin isiginda, Yüksekova’nin üretime kavusmasi, çiftçilerimizin de korkmadan topraklarini açabilmesi için hep beraber el ele verecegiz ve Yüksekova’miza sahip çikacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA