Manisa'da Çilek Üretimine Destek

Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu’nun katilimiyla Köprübasi ilçesinde düzenlenen törenle 80 çilek üreticisine üretimde kullanilacaklari 80 top malç naylonu dagitimi yapildi.

Manisa'da Çilek Üretimine Destek
Manisa Büyüksehir Belediyesi kirsal kalkinmaya verdigi destegi tüm hiziyla sürdürüyor. Üreticilerin ürünlerinin ve gelirlerinin artmasini, ekonominin canlanmasi amaciyla Manisa Büyüksehir Belediyesi üreticilere destegini sürdürüyor. Yapilan meyve fidani, zeytin kasasi, üzüm kelteri desteklerinin yaninda Manisa Büyüksehir Belediyesi simdi de üreticilere çilek üreticisine üretimde kullanilmak ve üretim maliyetlerini düsürmek amaciyla malç naylonu dagitmaya basladi.

Yüzde 75 hibe destekli olarak baslatilan malç naylonu dagitimi Köprübasi ilçesiyle basladi.

Düzenlenen törende 80 üreticiye 80 top malç naylonu dagitimi yapildi.

“Büyüksehir üreticilere destek vermeye devam edecek”

Törenin açilis konusmasini gerçeklestiren Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, Manisa Büyüksehir Belediyesi olarak üreticilere destek vermeye devam ettiklerini belirterek, yapilan törenle de çilek üreticilerine destek verdiklerini söyledi.

Yilmaz Usta, Köprübasi ilçesinde dagitilan 80 adet, Kula ilçesinde 23 top malç naylonuna ek olarak Salihli ilçesinde 27 top malç naylonu dagitimi yapilacagini söyledi.



Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu ise konusmasinda, “Manisa Büyüksehir Belediyesi olarak geçen sene 75 milyon olarak ayirmis oldugumuz kirsal kalkinmaya ayirdigimiz bütçe Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün talimatlari ile 130 milyona çikti. Manisa Büyüksehir Belediyesi olarak ‘Köylü Milletin Efendisidir’ anlayisiyla çalismalarimiza ve üreticilerimize destek olmaya devam ediyoruz. Manisa Büyüksehir Belediyesi olarak üretimin kalkinmasina katki saglamak amaciyla daha önce damizlik koç dagitimi, meyve fidani dagitimi, zeytin kasasi, üzüm kelteri gibi desteklerde bulunduk. Planlanan programimiz çereçvesinde da haftaya tekrar damizlik koç teslimlerine basliyoruz. Buna ek olarak meyve ve sebze üretiminde kullanilan sepet dagitimini üreticilerimize yapacagiz. Ürünlerin kurutulmasinda kullanilacak olan 10 milyon lira degerinde kurutma makinesi ve sergi dagitimi yapilacak. Burada yapilan törende ise çilek üreticilerine 80 top malç naylonu dagitiminda bulunduk. Tüm üreticilerimize hayirli ugurlu olsun, bol kazançlar diliyoruz” dedi.

Köprübasi Kaymakami Görkem Nalçaci ise kirsal kalkinmanin desteklenmesini saglamak amaciyla Manisa Büyüksehir Belediyesi’nin yapmis oldugu destekleri için Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’e tesekkürlerimizi sunuyoruz. Yüzde 75 hibe destekli olarak verilen malç naylonlarinin üretime katki saglayacagina inaniyorum. Üreticilerimizin de bunlardan verim alacagina inaniyorum. Elimizden gelen destegi biz de üreticilerimize vermeye devam edecegiz. Yapilan törenin hayirlar getirmesini dileyerek, Manisa Büyüksehir Belediyesi’ne tekrar tesekkür ediyoruz” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan çilek üreticilerine protokol üyeleri tarafindan üreticilere malç naylonlari teslim edildi.

Köprübasi ilçesinde düzenlenen törene Köprübasi Kaymakami Görkem Nalçaci, Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ali Öztozlu, Ilçe Tarim Müdürü Aytekin Sagiroglu, Ziraat Odasi Baskani Hüseyin Baskaya, MHP Ilçe Baskanvekili Yücel Mergen, AK Parti Ilçe Baskani Isa Taser, Esnaf Odasi Baskani Sefa Uysal ve üreticiler katildi.

Kaynak: İHA