Usak Protokolü Bayramlasma Töreninde Bulustu

Usak’ta protokol üyeleri düzenlenen kahvalti programiyla bayramlasti. Programda konusan Vali Ergün Isveç’te Kur’an-i Kerim’e yapilan saldiri hakkinda ise geçen sene Kurban Bayrami’nda da benzeri bir olay yasandigini ve bu tarz olaylari kinadiklarini söyledi.

Usak Protokolü Bayramlasma Töreninde Bulustu
Has Bahçe Polisevi’nde gerçeklestirilen bayramlasma törenine Usak Valisi Turan Ergün, Belediye Baskani Mehmet Çakin, Usak Il Emniyet Müdürü Ayhan Karaduman, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Fahri Semiz, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile kurum müdürleri katildi.

Burada açiklamalarda bulunan Vali Turan Ergün, cümlelerine Isveç’te Kur’an-i Kerim yakma eylemine kinadigini söyleyerek basladi.

Vali Ergün yaptigi konusmada, “Bir önceki Kurban Bayrami’nda da ayni rezaleti yasamistik Isveç’le. Bu Kurban Bayrami’nda da maalesef ayni rezaleti yasiyoruz. Sunu görüyoruz ki Anadolu cografyasi bütün dinlere, medeniyetlere kucak açmis, hosgörünün sembolü olan bir cografyayken, bugün kendisini dünyada en ileri medeni olarak tanimlayan ama maalesef kendinden olmayan dinlere artik fiziki boyuta varan saldiri olmasi ne aci, ne üzücü, hepsini kiniyoruz tabii ki” ifadelerini kullandi. Ergün, kent genelinde hem asayis hem trafik açisindan çesitli tedbirlerin de alindigini söyleyerek 107 ekip ve 420 personelle sahada çalismalarin sürdügünü aktardi.

Program, bayramlasma sonrasinda sona erdi.
Kaynak: İHA