Togg Türkmenistan'a Teslim Edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir ve Togg heyeti, Pamukkale’den adini alan iki adet beyaz renkli Togg’u Türkmenistan Devlet Baskani Serdar Berdimuhamedov’a düzenlenen törenle teslim etti.

Togg Türkmenistan'a Teslim Edildi
Daha önce Azerbaycan ve Kazakistan’a teslim edilen Togg’un yeni varis noktasi Türkmenistan oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) ve Togg Yönetim Kurulu Baskani Rifat Hisarciklioglu ile birlikte, iki adet beyaz renkli Togg’u Türkmenistan Devlet Baskani Serdar Berdimuhamedov’a, Arkadag Akilli Sehri’nin açilis törenlerinde teslim etti.

Cumhurbaskani Berdimuhamedov Togg’un T10X modelini test ederek, otomobili çok begendigini söyledi.



Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür edildi

Iki ayri Togg’un geçis törenine katilmasi büyük begeni topladi. Atli birliklerin gösteriyle düzenlenen törenlerde kortejde düzenlendi.

Geçis töreninde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a da adiyla tesekkür edildi.

Direksiyonuna “alaca” baglayip, üzerlikle tütsülediler

Teslim alinan akilli cihazlar Türkmenistanlilar tarafindan büyük ilgi gördü. Türkmenistan gelenekleri geregi yöresel kiyafetli kadinlar, cihazlarin nazardan korunmasi için üzerlik otu tütsüsünü araçlarin çevresinde gezdirdi. Deve Yününden yapilan “Alaca” isimli nazarlik da Togg’larin direksiyonuna baglandi. Aracin bereket getirmesi için de üzerine un serpildi.

Akilli sehrin açilisinda Togg teslimi

Teslim töreninin ardindan açiklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, Pamukkale beyazi renkli Togg araçlarini Türkmenistan’a getirdiklerini belirterek, “Bugün Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in takdirleriyle, Türkmenistan’a ve Halk Meclisi Baskani’na sunulmak üzere iki adet Togg otomobilimizi getirdik. Bugün burada, ‘akilli sehir’ olarak tasarlanan Arkadag Sehri’nin açilis töreni var. Bir akilli sehrin açilis töreninde, Türk mühendislerinin eseri olan akilli cihazlari, Togg araçlarini sunmanin da ayrica çok anlamli oldugunu düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

Togg tüm dünyada takdir toplamaya devam edecek

Bakan Kacir, Azebaycan ve Kazakistan’in ardindan Türkmenistan’a da Togg otomobillerini teslim etmekten gurur duyduklarini belirterek, “Geçis töreninde de Cumhurbaskanimizin da bizzat ismi zikredildi ve Togg araçlarimiz da geçis törenine katildi.

Bu da bizim için ayri bir mutluluk vesilesi oldu. Ümit ediyorum önünüzdeki dönemde Togg araçlari sadece Türkiye’de degil, basta Türk Cumhuriyetleri ve kardes cografyalarimiz olmak üzere tüm dünyada büyük bir begeniyle takdir toplamaya devam edecek” ifadelerini kullandi.

Teslim töreninde, Türkmenistanli bakanlar da hazir bulundu.
Kaynak: İHA