Mersin'de 'Yaz Dostum' Konserleri

İçel Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi tarafindan düzenlenen ‘Yaz dostum’ konserleri sayesinde vatandaslar, müzigin ve eglencenin tadini doyasiya çikariyor.

Mersin'de 'Yaz Dostum' Konserleri
Kültür sanat etkinliklerini kent merkezinden ilçelere tasiyan Büyüksehir Belediyesi, bu çerçevede Tarsus’tan Silifke’ye, Anamur’dan Bozyazi’ya, Mut’tan Aydincik’a kadar pek çok ilçede ‘Yaz dostum’ konserleri düzenledi.

İçel Büyüksehir Belediyesi Pop Orkestrasi ile Türk Müzigi Orkestrasinin sahne aldigi konserlerde, çalinan birbirinden güzel parçalara eslik eden vatandaslar, zaman zaman Türk müzigi konserleriyle de halaylar çekti. Her yas grubundan vatandasin doyasiya eglendigi konserlerde, orkestranin muhtesem performansi, katilimcilardan tam not aldi.

Konserlerin ilk duragi Mut ilçesi olurken, sirasiyla Silifke, Bozyazi, Anamur, Aydincik, Tarsus, Gülnar ilçelerinin yani sira, sehir merkezinde de Toros Üniversitesinin mezuniyet töreniyle devam etti.

“İçelli vatandaslarimiza repertuarimizla eslik ediyoruz”

Toros Üniversitesinin davetini karsiliksiz birakmayip ögrencilere güzel zaman geçirmelerini saglayan İçel Büyüksehir Belediyesi Pop Orkestrasi sorumlusu Gökhan Kurt, “Toros Üniversitesinin mezuniyet töreni vardi ve bizde bu organizasyonda yer alarak, onlara repertuarimizla eslik ettik” dedi.

Büyüksehir Belediyesi Pop Orkestrasi ve Kent Orkestrasiyla birlikte, sehrin her yerinde düzenledikleri müzik dinletileri ve konserlerini İçel halkiyla bulusturduklarini ifade eden Kurt, “Böyle etkinliklerimizi sürekli yaparak hem İçel halkinin hem de gençlerimizin yaninda olmaktan mutluluk duyuyoruz. Çünkü onlara hizmet etmek için buradayiz. Repertuarimiza son çikan parçalari ekledik ve gençlerimizin çok keyifli zaman geçirdigine inaniyoruz” diye konustu.

Tarsus Yarenlik Alaninda yeni düzenlenen konserlere de vatandaslar yogun ilgi gösterirken, çalinan birbirinden güzel eserlere de eslik ettiler. Her yas grubundan vatandasin katilim gösterdigi konserlerde dans eden vatandaslar, özellikle Türk müzigi konserinde halaylar çekerek doyasiya eglenme sansi buldular.

“Bu etkinliklere o kadar çok ihtiyacimiz vardi ki”

Iki gün üst üste konserlere gelerek müzik ziyafetini kaçirmayan Özge Özer, “Bu etkinliklere o kadar çok ihtiyacimiz vardi ki, dünde burada harika bir konser oldu. Arkadaslarla birlikte geldik, çok mutlu olduk, çok begendik. Bugün içinde inanilmaz güzel bir atmosfer var. Her zaman bu etkinliklerin olmasi yönündeyiz" dedi.



“Tarsus için seyler yapmalari çok güzel oluyor”

Ailesiyle birlikte konsere gelen Mehmet Arslan ise “Mutluyuz, yani Tarsus içinde bu güzel seyler yapmalari çok güzel oluyor ayrica. Sadece İçel için degil, Tarsus’u da düsündükleri için Vahap Seçer’e ve ilgili olan hem sanatçilara hem de çalisanlara çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA