Kasaplarda Kurban Mesaisi

Denizli’de kurban kesim telasiyla birlikte, kasaplarda da yogun basladi. Talepleri yerine getirebilmek için takviye eleman çalistiran kasaplardaki kurban mesaisinin 10 gün daha devam etmesi bekleniyor.

Kasaplarda Kurban Mesaisi


Kurban Bayrami’nin birinci günü yasanan kurban kesim telasi, ikinci gün de sürüyor. Kurbanin gelmesiyle birlikte satislari neredeyse duran kasaplar ise yilin en yogun günlerini yasiyor. Kurbanlarini keserek dini vecibelerini yerine getiren vatandaslardan, kendi imkanlariyla etini isleyemeyenler kasaplarin yolunu tutuyor. Gündüz kurban kesimi yapan kasaplar, takviye elemanlarla et siyirma, kiyma çekme ve sucuk yapma mesaisi için gece yarilarina kadar dükkanlarini açik tutuyor.

20 senedir kasaplik yapan Yasar Oymak, “Gündüz vatandaslarimizin kurbanlarini kestik, gece ise etlerini isliyoruz. Bu yil fiyatlara am yapmadik. Et siyirma, kiyma çekme ve sucuk yapma mesaimize devam ediyor. Kendimiz yetisemedigimiz için disaridan takviye eleman çagirdik. Yogunluktan dolayi bayramin 3’üncü gününe randevu verdigimiz müsterilerimiz var, taleplere yetisemiyoruz. Yogunlugun en az 10 gün daha devam etmesini bekliyoruz” dedi.

Mugla’nin Ortaca ilçesinden Çameli’ne yardima gelen kasap Mustafa Acar da “Çameli’nde bölgedeki bir çok merkezden insanlar yasiyor. Bu yüzden böyle günlerde nüfus çok artiyor. Buradaki meslektaslarimiz islere yetisemedigi için biz de takviye olarak geldik. Bayramin ilk günü gece 02.00’ye kadar çalistik, yogunlugun bir süre daha devam edecegini düsünüyorum” diye konustu.



Kurban Bayrami tatili için Çameli’ne gelen Cumhur Turgut, “Bayram nedeniyle memleketimize geldik. Dün kurbanimizi aldik, kesimini yaptirdik. Bugün de kasabimiza getirdik. Burada kestigimiz kurbanlarimizi parça et ve kiyma olarak isletecegiz. 20 yildir ayni kasaba geliriz. Arkadaslarimiz en iyi sekilde bize etlerimizi teslim ediyorlar. Allah herkesin ibadetlerini kabul etsin” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA