Fransa'da 'Sessiz Yürüyüs' Protestosu

Fransa’da polisin 17 yasindaki bir genci öldürmesinin ardindan yaklasik 6 bin kisi polisi protesto etmek amaciyla “sessiz yürüyüs” düzenledi.

Fransa'da 'Sessiz Yürüyüs' Protestosu
Fransa’nin baskenti Paris’in Nanterre banliyösünde polisin 17 yasindaki Nahel M. adli bir genci öldürmesiyle sali günü baslayan siddetli protestolarin ardindan bugün “sessiz yürüyüs” protestosu düzenlendi.

Paris’te toplanan yaklasik 6 bin kisi ellerinde pankartlarla yürüyerek “Polis her yerde, Adalet nerede? Nahel için adalet” sloganlari atti. Bazi kisiler araçlariyla konvoy olusturup kornaya basarak polise tepki gösterdi.

Fransa Içisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada ise gece saatlerinden itibaren protestolarin siddetinin artma ihtimaline karsi bölgede toplu tasima seferlerinin 21.00’dan itibaren iptal edildigi duyuruldu. Kararin protestocularin dün belediye araçlarinin ve kamu binalarinin atese verilmesi nedeniyle verildigi aktarildi.

Güvenlik önlemleri arttirildi

Fransa’da, bu aksam saatlerinde düzenlenmesi beklenen protestolar nedeniyle 5 bini baskent Paris’te olmak üzere ülke genelinde 40 bin polis görevlendirilecek. Protestlarin dozunun artmasi bekleniyor.

Fransa’da olayli gece

Fransa’da siddet olaylarina dönüsen protestolarda, dün göstericiler araçlari ve kamu binalarini atese vermisti. Güvenlik güçleri ve göstericiler arasinda arbede yasanirken, polis kalabaligi dagitmak için göz yasartici gazla müdahale etmisti. Protestolarda 180 kisi gözaltina alinirken Nael M.’in annesi protestoculara “sessiz yürüyüs” çagrisinda bulunmustu.

Nahel M., sali günü Paris’te trafik polisinin dur ihtarina uymamasinin ardindan öldürülmüs, gence ates eden polis memuru gözaltina alinmis ve görevinden uzaklastirilmisti.
Kaynak: İHA