Vali Osman Varol'dan Göreve Baslama Mesaji

Kurban Bayrami’nin ilk günü Adiyaman’da göreve baslayan Vali Osman Varol, mesaj yayimladi.

Vali Osman Varol'dan Göreve Baslama Mesaji
Göreve baslama mesajinda, vatandaslarin Kurban Bayrami’ni tebrik eden Vali Osman Varol, “Öncelikle aziz milletimizi manevi iklimiyle saran, ortak bir ruhla kaynastiran ve kucaklastiran siz degerli Adiyamanli kardeslerimin, milletimizin ve tüm Islam aleminin mübarek Kurban Bayrami’ni kutluyor, bayramin manevi ikliminin tüm gönüllere, hanelere, sehrimize, ülkemize ve Islam dünyasina huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.

Adiyaman’a hizmet etmenin kendisi için ayri bir anlami oldugunu vurgulayan Vali Varol, “Sahabe-i Kiram’dan Hz. Safvan Bin Muattal ve nice evliya ve erenlerin manevi iklimi ile yogrulan bu kadim kentin hizmetkari olmak, buranin güzel insanlarina hizmet etmek benim için ayri bir anlam ifade etmektedir.

Birlikte yasama mefkuresinin dirlikte ve kardeslikte oldugunun en güzel örneklerinin yasandigi Adiyaman’a Vali olarak hizmet edecek olmanin onur ve mutlulugunu yasarken, ayni zamanda bu serefli görevin agir sorumlulugunun da bilincinde oldugumu ifade etmek isterim. Bizi bu göreve layik gören ve yaraticinin tüm cömertligini sergiledigi bu bereketli topraklarda bulusmamiza vesile olan, bu güzel kente, kentin sahip oldugu tüm degerlere ve hususiyle saygi deger insanlarina hizmet etme firsatini veren Cumhurbaskanimiza ve Içisleri Bakanimiza sükranlarimi arz ediyorum.

Ülkemiz tarihinin en genis alanda yikima ve en çok can kaybina yol açan 6 Subat depremlerini hep beraber yasadik. Bu topraklarda ugramis oldugumuz en zorlu imtihanimiz olan asrin felaketinde yasadigimiz 5 ayi geride birakiyoruz. Adiyaman tüm degerleriyle, kültürüyle, tarihi birikimiyle yüzyillardir ülkemize, memleketimize, bölgemize isik tutmus ve kadim degerleriyle birlikte bölgenin cazibe merkezi olmus bir sehrimizdir.

Yüce Allah’in izni, Cumhurbaskanimizin riyasetinde, hükümetimiz ve devletimizin destegiyle bu kadim sehrimizin tamamini her ilçesiyle, her mahallesiyle, her caddesiyle, her sokagiyla, her köyüyle, konutuyla, is yeriyle, sanayisiyle, tarimiyla, tarihî, kültürel ve inanç degerleriyle en küçük bir gerilemeye, en küçük bir ihmale mahal vermeden yeniden ayaga kaldirmak, ihya ve insa etmek için çalisma arkadaslarimla birlikte gece-gündüz demeden, mesai kavrami gözetmeden canla basla çalisacagimizin bilinmesini istiyorum.

Kadim sehrimizin ruhunu, dokusunu yeniden ihya ederken; her bir hemserimizin gönlünü, yüregini, gelecege dönük umutlarini da yeniden insa ettigimizi aklimizdan bir an bile çikarmayacagiz.

Hiçbir vatandasimizi ne acisinda ne hayatini yeniden düzene koyma ne de gelecegini yeniden insa etme gayretinde asla yalniz birakmayacagiz. Bu mücadeleyi birlikte yürütecek ve bu sehrin gelecegini beraber insa edecegiz. Adiyaman için hep birlikte düsünecek ve gelecegi hep birlikte düsleyecegiz. Sehrimizi ortak bir akilla yeniden insa edecegimiz bu süreçte her bir STK’mizin ve her bir vatandasimizin görüs ve önerileri bizim için çok kiymetli olacaktir. Bu vesile ile deprem sehitlerimize Allah’tan rahmet, hemserilerimize bassagligi ve sabir, yaralilarimiza sifalar diliyorum” diye konustu.

Varol, mesajinin devaminda, “Adiyaman’daki görevim süresince bizlere düsen ilk ve en önemli görev süphesiz ki, binlerce yillik kültürün harmanladigi, Güneydogu Anadolu Bölgemizin bu sirin ve önemli kentine hizmeti ibadet sayarak, ’Insani yasat ki devlet yasasin’ ilkesiyle ilimizin yatirim potansiyeli basta olmak üzere sahip oldugu tüm zenginliklerini en iyi sekilde degerlendirmek, halkimizin refah, huzur, mutluluk ve güvenligini pekistirmek olacaktir. Adiyamanli hemserilerim sundan emin olsun ki, yapacagimiz tüm is ve islemlerimizde insan eksenli olacagiz. Vatandaslarimizin derdini kendi derdimiz, sevincini kendi sevincimiz bilerek, insanimizin hizmet ihtiyaci ne ise ve neredeyse kamu kurum ve kuruluslarimizla orada bulunacagiz. Meseleler karsisinda daima çözüm odakli olacagiz. Sorunlarin çözümünde hiza, performansa ve zamaninda müdahaleye önem verecegiz.

Bu çerçevede, Mezopotamya’nin bereketli topraklarina sahip Adiyaman ilimizin her yönden daha kalkinmis, gelismis, refah düzeyi yüksek ve insanlarin esenlik içerisinde yasamak isteyecegi bir sehir haline gelebilmesi hedefi için bugüne kadar baslanmis, devam eden ve planlanan bütün projeleri titiz bir sekilde takip edip sonuçlandirirken, halkimiza daha iyi hizmet sunmayi amaçlayan çok sayida yeni projeleri de insallah en kisa sürede el ve gönül birligi içinde planlayip hayata geçirecegiz.

Bu çalismalarimiz sirasinda, siz degerli hemserilerim basta olmak üzere saygideger milletvekillerimizin, tüm siyasi partilerimizin, üniversitemizin, kamu ve özel sektör kurum ve kuruluslarinin, oda ve meslek kuruluslarinin, toplumun bütün kesimlerinin ve kamuoyu adina denetim ve bilgilendirme görevi üstlenen saygideger basin mensuplarimizin son derece hayati öneme haiz desteklerini, katkilarini, tecrübe ve bilgilerini esirgemeyeceklerine yürekten inaniyorum.

Bu duygularla bugüne kadar Adiyaman’a hizmet eden bütün Valilerimize hizmetlerinden dolayi tesekkür ediyor, gönül birlikteligimizin daim olmasi dilegiyle tüm Adiyamanli hemserilerime saygi ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA