Kars'ta Bayram Namazinda Camiler Doldu Tasti

Türkiye’de bayram namazinin en erken kilindigi illerden birisi olan Kars’ta Kurban Bayrami namazinda camiler doldu tasti. Sabahin ilk isiklariyla birlikte camileri dolduran vatandaslar, bayram namazini kildi.

Kars'ta Bayram Namazinda Camiler Doldu Tasti
Kars’ta, vatandaslar sabahin erken saatlerinde camilere akin etti. Günesin dogmasiyla birlikte camilere gelen vatandaslar, imam öncülügünde bayram namazi kildi. Kars Valisi/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz ve AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkin da vatandaslar ile birlikte Evliya Camii de bayram namazi için saft tuttu.

Evliya Cami namazlarini kilan vatandaslar daha sonra Kars Valiligi tarafindan düzenlenen bayramlasma törenine katildi.

Cami çikisi gazetecileri açiklamalarda bulunan AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkin, “Gazi Karsimizdayiz, Ebul Hasan Harakani’nin manevi atmosferinde, herkes selamlar olsun. Öncelikle Islam Alem’inin Türkiyemizin ve Karsli hemsehrlerimizin bayramini tebrik ediyorum. Bayramin barisa, birligimize, barisa, beraberlimize berekete vesile olmasini diliyorum. Bütün sehitlerimize rahmet diliyorum. Yakin zamanda depremde hayatini kaybeden deprem sehitlerimize rabbimden rahmet diliyorum. Yaralilara acil sifalar diliyorum. Türkiyemizin büyümesi için gecesini gündüzüne katan Cumhurbaskanimiz basta olmak üzere bütün devlet büyüklerimizin bayramini tebrik ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Vali, Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, bir bayrama ulasmanin daha mutlulugunu yasadiklarini söyledi.



Öksüz, “Bugün Kurban Bayramina ulasmanin mutlulugunu hep birlikte yasiyoruz. Ülke olarak, millet olarak, biliyorsunuz Kurban Bayramlari tek vücut olmanin, tek yürek olmanin, yasandigi bir gündür. Bayramlar beraberligimizin, birligimizin güçlendigi günlerdendir. Sadakatin, sevginin, hos görünün kosulsuz teslimiyetin bize hatirlatildigi gündür” diye konustu.

Vali Türker Öksüz, Milletvekili Adem Çalkin ve protokol üyeleri bayram namazin ardindan vatandaslarla bayramlasti.
Kaynak: İHA