Depremin Merkezinde Buruk Kurban Bayrami

Depremin merkezi Kahramanmaras’ta Kurban Bayrami namazi camiler ve konteyner kentlerde idrak edildi.

Depremin Merkezinde Buruk Kurban Bayrami
Kurban Bayrami namazi nedeniyle sabahin erken saatlerinde Karacasu Konteyner Kent’teki mescide gelen depremzedeler bayram namazini idrak etti. Namaz sonrasi imam hatibin yaptigi dualara hep birlikte amin diyen depremzede vatandaslar bayramlasti. Türkiye’nin en büyük dördüncü camisi Abdülhamit Han Camii’ne gelen yüzlerce vatandas, kurban ibadeti öncesinde bayram namazlarini idrak etti.

Depremzede Alper Altay, "Buruk bir bayram yasiyoruz yine. Geçmislerimize Allah rahmet eylesin. Bu günlerimizi ve yasadiklarimizi unutmayalim unutturmayalim hepimize ders olsun" dedi.

Bir baska depremzede ise, "Deprem sonrasi ailelerimizden hayatini kaybedenler oldu hepsine Allah rahmet eylesin. Konteyner Kentte namazimizi kildik. Allah herkesi birbirine kavustursun. Hasret giderelim" diye konustu.

Yasanan depremlerden dolayi buruk bir bayram geçirdiklerine deginen Mücahit Bulut, “Tüm Islam Aleminin, tüm Türkiye’nin ve Kahramanmaraslilarin Kurban Bayrami’ni tebrik diyorum, depremde yakinlarini kaybedenlere de Allah’tan rahmet diliyorum. Insallah bu bayram mahsun gönüllere dokunmaya vesile olur. Onlara da sabirlar diliyorum. Insanlarin birbirlerine destek çikmasi gereken zamanlardir bayramlar. Insallah insanlar birbirlerine farkli yollarla, ziyaretlerle, kestikleri kurbanlardan verecekleri paylarla destek olmaya çalisirlar. Bu zor zamanlarda zor günlerde insanlarin birbirlerine sahip çikmasi önemli. Insallah bir nebze de olsa bu bayramlar bu duruma vesile olur” ifadelerini kullandi.

Depremlerde birçok akrabasini kaybettigini dile getiren Erol Boz da, “Rabbim ülkemizin birlik ve beraberligini bozmasin. Kahramanmaras ve deprem bölgesinde buruk bir bayram yasiyoruz. Kahramanmaras ve deprem bölgesinde yasayip da depremden dolayi akrabasini kaybetmeyen biri yok sanirim. Ülkemize ve Islam alemine Kurban Bayrami’nin mübarek olmasini diliyorum. Bu ibadet Allah’in bizlere bir talimatidir, emridir. Kurban kesen vatandaslar, kesmeyen kardeslerimize yardimda bulunmasi lazim” diye konustu.

Vatandaslardan Fatih Bagci ise “Tüm Islam Alemi’nin, ülkemizin ve milletimizin Kurban Bayrami mübarek olsun. Insanlar mutlu ama bu buruk bir mutluluk” diye kaydetti.

Kaynak: İHA