Özel Çocuklar Için 100 Özel Sinif

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, özel çocuklar için 12 ilçede toplamda 100 özel sinif hazirladi.

Özel Çocuklar Için 100 Özel Sinif
Hazirlanan siniflarinda, hafif otizm, hafif zihinsel, orta zihinsel ve orta agir zihinsel olmak üzere özel ögrencilerin sosyal gelisimlerini destekleyerek toplumsal yasama uyumlarini artirmak ve üretken bireyler olabilmelerini saglamak amaçlaniyor. Bu çerçevede, özel egitim okullarinin özel siniflari Milli Egitim Bakanliginca belirlenmis olan standartlara en kisa sürede ulastirmayi hedefleniyor. Kocaeli’de toplamda12 ilçede 72 okula 100 özel sinifin hazirlandigi çalismada, siniflarin alt yapisini yenilendi. Çalisma dahilinde elektrik aksami ile ilgili problemi olan siniflarin elektrik kablolari çekildi, aydinlatmalari yenilenerek LED lambalari takildi. Siniflarin badana ve boyalari yapilarak görsel güzellik katildi.

Ayrica siniflarda ögretmen dolabi, masa, materyal dolabi, ögrenci sira ve sandalyeleri, armut oturma koltuklari ve yer minderleri yenilenmesi gerçeklestirildi.

Ögrencilerin daha pedagojik bir ortamda egitim almalari için rehberlik arastirma merkezindeki uzman egitimciler ile birlikte çalisilip egitim materyalleri, ögrencilerin ve özel egitim ögretmenlerinin hizmetine sunuldu. Yine ögretmenlerin siniflarini daha etkin kullanmalari için monitör ve bilgisayar, renkli yazici, bluetooth hoparlör ve her bir sinifa 3D sanal gözlük temin edildi. Böylece Büyüksehir, egitimlerin daha verimli olmasi için tüm eksikleri noksansiz bir sekilde tamamlamis oldu.
Kaynak: İHA