Baskan Yasar'dan Kurban Bayrami Mesaji

Çat Belediye Baskani Melik Yasar, ‘Tüm vatandaslarimizin Kurban Bayrami’ni kutluyor, aileleriyle, sevdikleriyle huzur dolu bir bayram geçirmelerini diliyorum’ dedi.

Baskan Yasar'dan Kurban Bayrami Mesaji
Çat Belediye Baskani Melik Yasar, Kurban Bayrami dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Baskan Yasar mesajinda su sözlerine yer verdi: "Bir kez daha dini bir bayramimizda halkimizla iç içe olmanin ve halkimiza hizmetkar olmanin mutlulugunu yasiyoruz.

Bayramin manasi yakinlasmak, kaynasmak, bölüsmek ve paylasmaktir. Dini bayramlar, cömertligin, rahmetin, bereketin bolluk içinde yasandigi, milletin her zamankinden daha çok kenetlendigi, birbirine daha siki sarildigi, samimiyetle kucaklastigi özel günlerdir. Beraber, gelenek ve göreneklerimizin geçmisten bugüne aktarilmasina vesile olan bu güzel günlerin sevincini, coskusunu, yardimlasma ve dayanisma duygularini, hayatimizin her anina tasiyabilmeliyiz. Her bayram oldugu gibi bu bayram da ulu çinarlarimizi ihmal etmeyelim. Büyüklerimizi ziyaret ederek, ellerinden öpüp hayir dualarini alirken, küçüklerimizin de gözlerinden öpüp bayram kültürünü yasatalim.

Kurban Bayrami ise, Allah’a duyulan güvenin ve onun yüceligine gösterilen saygi ve ilaveten de teslimiyetin adidir. Hz. Ibrahim ve Hz. Ismail’in sadakat ve teslimiyetini hatirlatir. Bu ibadet bir yandan kisinin Allah’a yakinlasmasi, diger yandan dayanisma ve yardimlasma bilincinin gelismesini ön görür. Allah, her günümüzü bayram tadinda geçirmemizi nasip etsin. Millet olarak bizleri nice bayramlara hep birlikte ulastirsin. Birlikten, beraberlikten ve kardeslikten ayirmasin.

Bu duygu ve düsüncelerle, bizleri manevi iklimiyle saran, kaynastiran ve kucaklastiran Mübarek Kurban Bayraminizi en içten duygularimla kutluyor, bayramin tüm ülkemizde, ilimizde ve güzel ilçemiz Çat’a saglik, baris, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, bütün hemserilerimi sevgi, saygi ve muhabbetle selamliyorum.”
Kaynak: İHA