Otogarda Bayram Yogunlugu Basladi

Kurban Bayrami’nda tatile çikacak ve sevdiklerini ziyaret edecek vatandaslar Eskisehir Sehirlerarasi Otobüs Terminali’nde yogunluk olustururken, birçok kisi gidecegi il için otobüs bileti bulmakta zorluk yasadi.

Otogarda Bayram Yogunlugu Basladi
Kurban Bayrami’nda yapilacak olan 9 günlük resmi tatili degerlendirmek isteyen vatandaslar Eskisehir Sehirlerarasi Otobüs Terminali’nde yogunluk olusturdu. Bayramda ailesiyle ve sevdikleriyle bir araya gelmek isteyen insanlar, otobüs seferlerinin neredeyse tamamini doldurdu. Yogunluk sebebiyle bazi yolcularin bilet bulmakta zorluk çektigi ögrenilirken, bazi vatandaslar otobüsler firmalarina ek seferler açmasi konusunda çagri yapti. Öte yandan otobüs firmasi yetkilileri ise bayram tarihlerinin belli olduguna vurgu yaparak erken rezervasyonun önemine dikkat çekti ve vatandaslara diger özel günlerde de önceden bilet almalarini tavsiye etti. Vatandaslarin yükselen bilet fiyatlariyla ilgili kendilerine tepki gösterdigini söyleyen otobüs firmasi yetkilileri, kendilerinin de artan maliyetler sebebiyle dertli olduklarini ifade etti.

Ayrica okullarin kapanmasiyla ve pandeminin etkilerinin azalmasiyla birlikte bu yil ekstra bir yogunluk yasandigi belirtilirken, düzenlenen ek seferlerin bile kisa sürede doldugu ögrenildi.

“Çok sefer yapiliyor ama yine de yogunluk var”

Üniversite egitimi için Eskisehir’de bulunan Sait Berk Eryilmaz, otobüs biletini çok zor buldugunu ve nihayetinde bayramda ailesiyle bulusacagini söyledi.

Fiyatlarin yükselmesi sebebiyle otobüs bileti almakta biraz zorlandigini ifade eden Eryilmaz, “Bayram için Antalya’ya gidecegim. Otobüs biletimi 2 gün önceden aldim. Çok sefer yapiliyor ama yine de yogunluk var. Biletler de bayagi pahalanmis, özellikle ögrenci oldugum için biraz zorlandim. Zor yer buldum ama en sonunda bayramda ailemin yanina gidecegim. Yaklasik 2 aydir ailemden ayriyim, onlarla vakit geçirecegim için heyecanliyim. Ailemi görecegim, bayram ziyareti yapacagiz. Tabii ki de hep beraber olacagiz, eski bayramlardaki gibi olmasa da yine ablam, annem, babam, dedem ve ben oturacagiz. Kurbanimizi yapacagiz, insallah keçi kesecegiz. Basta ailem ve sevdiklerim olmak üzere herkese iyi bayramlar diliyorum” dedi.



“Burada millet perisan, bilet bulamayan bir sürü insan var”

Erzurum yolcusu olan Azer isimli bir vatandas, yogunluk sebebiyle otobüslerde yer bulunamamasina ve bilet fiyatlarinin yükselmesinden yakindi. Otobüs firmalarinin yetkililerine ek seferler konusunda çagri yapan vatandas, “Otobüs firmalarinin ek seferler çikartmalarini istiyorum. Burada millet perisan, bilet bulamayan bir sürü insan var. Bu yüzden bayramda ailesiyle bir araya gelemeyecek vatandaslar da var. Hem havalimanlari, hem otobüs firmalari, hem de trenler bu insanlari düsünmeli. Ülkemizin eli kolu uzun, yani gerekiyorsa 2-3 otobüs veya fazladan uçak seferi yapilabilir. Insanlar böyle magdur olmayabilir. Öte yandan bilet fiyatlari çok afaki yüksek. Bilet kalmadigindan dolayi habire zam veriyorlar. Bu insanlar da magdur durumda kaliyor. Ben biletimi 15 gün önceden aldim. Memleketim Erzurum’a annemi ve babami görmeye gidecegim. Sonrasinda ise isimize geri dönecegiz. Insanlarin huzur ve mutluluk içinde güzel bir bayram geçirmesini, bütün devletimize ve milletimize de Kurban Bayrami’nin hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu.



“Biz elimizden geldigi kadar ilave sefer yaptik, rezervasyon yaptiranlar sikinti yasamadi”

Bir otobüs firmasinda vardiya amirligi yapan Gökhan Kosaner ise ellerinden geldigi kadar ek sefer düzenlediklerini ve rezervasyon yapilmamasi sebebiyle bu tarz durumlarin yasandigini belirtti.

Öte yandan bilet fiyatlarindaki artis sebebiyle vatandaslardan tepki gördüklerini ancak bunun ellerinde olmadigini dile getiren Kosaner, sunlari söyledi:

“Bayrama geldik ve bu bayramda da araçlarin hepsi dolu. Vatandaslar bazi seferlerin yetmedigini söylüyorlar ama biz elimizden geldigi kadar ilave araç yaptik. Bayram tarihleri zaten belliydi, biletini erken alanlarda herhangi bir problem yok. Ama son ana birakanlar bugünlerde otobüs bileti bulamazlar. Ayrica geçen senelere göre bir artis söz konusu, malum pandemiden çiktik. Insanlar tatili ve gezmeyi özledi. Üniversite sinavi bitti, okullar kapandi. Su anda insanlar tatile gidiyorlar, bayram dolayisiyla baska sehirlere akin ediyorlar. O yüzden yaptigimiz ilave seferler bile dolu su anda. Özellikle Akdeniz ve Ege bölgesine gidecek tüm araçlar full dolu. Yolcularimiz lütfen bize taleplerini daha önceden bildirsinler ki biz de ona göre yeni seferler açalim. Öte türlü sikinti oluyor. Fiyatlarda bir artis söz konusu oldu, bu son gelen zamlardan sonra tüketici illaki kiziyor ama bizim de giderlerimiz inanilmaz derecede çogaldi. Ufacik bir garaja giris çikis yapiyoruz, 250-300 lira para ödüyoruz. Biz de bunlara dertleniyoruz. Mazot üst üste zamlanmaya basladi.

Soför, sigorta ve kasko giderleri olsun her seyin fiyati yükseldi. Buna istinaden biz de ufak tefek zamlar yapmak durumunda kaliyoruz. Halkimiz buna firsatçilik diyor ama alakasi yok. Artan maliyetlerden dolayi böyle oldu. Keske maliyetler artmasa, biz de fiyatlari yükseltmesek.”
Kaynak: İHA