Minik DEÜ'lülerin Gurur Veren Basarisi

Dokuz Eylül Üniversitesi’ne (DEÜ) bagli Özel 75. Yil Egitim Kurumlari’nda egitim gören ve bu yil LGS-2023’e katilan 34 ögrencinin yüzde 62’si, 440-500 puan araligini yakalayarak büyük bir basariya imza atti.

Minik DEÜ'lülerin Gurur Veren Basarisi
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Özel 75. Yil Egitim Kurumlari, minik mensuplari ile yeni bir basariya daha imza atti. Bu yilki Liselere Geçis Sinavi (LGS)-2023’e katilan 34 ögrencinin yüzde 62’si, 440-500 puan araligini yakalayarak; temel egitim hayatlarinda gurur verici bir sonuç daha elde etmis oldu. Ortaya çikan tablodan mutluluk duyduklarini ifade eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Emeklerinin karsiligini alan ögrencilerimiz ile gurur duyuyoruz. Bu sonuç, yüksek standartlarda egitim veren; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri ile fark olusturan okulumuzdaki basarinin tesadüf olmadigini gösterdi” diye konustu.

Bu tablonun arka planinda; ciddi bir hazirlik döneminin oldugunu kaydeden Rektör Hotar, “Temel egitim hayatinda bir üst asamaya geçmek her ögrenci için özverili çalismayi, sabretmeyi ve disiplinli olmayi gerektiriyor. Bunlarin yani sira ögrenciler, donanimli ögretmenlere, egitimcilere ve okulun imkânlarina da ihtiyaç duyuyor. Bunlarin hepsi, ailelerin de destegi ile süreci olusturuyor ve basariyi getiriyor. Biz de okulumuzda bunu sagliyoruz” ifadesinde bulundu.

Üniversiteye giden yol

Temel egitim asamasinda elde edilen her bilginin yüksekögretime geçiste ögrencilere kolaylik sagladigini ifade eden Rektör Hotar, “Okuma yazma ile baslayan bu süreç, temel bilgilerin ve aliskanliklarin kazanilmasi ile devam etmekte; sonrasinda ise bilimsel perspektifin zihinde olusmasi ile taçlanmaktadir. Dolayisiyla burada, ögrencilerin egitimlerine odaklanmak önem tasimaktadir. Okul yönetimimiz, Montessori egitim yaklasimini benimsedigimiz okulumuzda, minik evlatlarimizin en iyi sartlarda egitim almalarini saglarken; onlarin uluslararasi etkilesimli eTwinning projeleri gibi küresel networklere katilmalarini da tesvik etmekteyiz. Çünkü baska kültürleri tanimanin, yabanci dil bilmenin, is birligi yapmanin küçük yasta kazanilmasi gerektigini düsünmekteyiz. Bu anlamda evet LGS, bizim için bir adim ancak küresel ve büyük düsünmek ilk hedefimizdir. Bu yüzden de sicak bir ortamda hem bu yaklasimi hem de DEÜ’lü olma ayricaligini minik ögrencilerimize asilamaktayiz. Üniversiteye giden yol da bize göre buradan baslamaktadir” dedi.



"Degerlerimize bagliyiz"

Kurumsal degerlere de vurgu yapan Rektör Hotar, “Ögrencilerimizin LGS’de elde ettikleri bu puanlar, dogru yolda ilerlediklerini gösteriyor. Okulumuzun üniversitemizin içinde yer alan yerleskesi ve fiziki imkanlari ise evlatlarimizin hayallerindeki meslege ve kariyere ulusmalarinda önemli bir motivasyon araci olusturuyor. Biz, puanlari ne olursa olsun, her ögrencimizle gurur duyuyoruz. Yeter ki, akla, bilime, milli ve manevi degerlerimize bagli kalsinlar; Atatürk ilke ve inkilâplarini özümsesinler; yenilikçi fikirlerin ve projelerin pesinden kossunlar. Biz, okulumuzda, muhakeme yetenegi yüksek, bilgili, vicdan ve öngörü sahibi insanlari topluma kazandirmaya gayret ediyoruz. Bundan sonra da bu yolda devam edecegiz. Sinava giren bütün ögrencilerimizi kutluyor; onlarin üzerinde emegi olan ögretmenlerimize ve ailelerimize tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA