Gaziantep'e Bir Vizyon Proje Daha

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, yapiminda sona yaklasan ve kentin park anlayisina yeni bir soluk getirecek olan Vadi Alleben Park’ini inceledi.

Gaziantep'e Bir Vizyon Proje Daha
Sahinbey Ilçesi’ne bagli Yamaçtepe Mahallesi’nde 270 bin metrekarelik alan üzerine kurulu ve 190 bin metrekarelik yesil alandan olusacak Vadi Alleben Park ve Sosyal Alani Çevre Düzenleme Projesi, ‘Yesil Sehirler, Huzurlu Nesiller’ slogani ile tamamlanarak su ve yesili tam anlamiyla kavusturarak, her yasa hizmet edecek.

Ustalik dönemimizin önemli eseri olacak

Teknik ekibiyle Vadi Alleben’in son çalismalarini incelemede bulunan Büyüksehir Belediye Baskan Fatma Sahin ‘Bu projemiz Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nin ustalik dönemi projesi olacak” açiklamasinda bulundu.

Yeni nesil belediyeciligin dogumdan ölüme herkese dokunmak oldugunu vurgulayan Baskan Fatma Sahin parkin her yasa hitap ederek çocuklarin egitime desteginden yaslilarin için kus ve su sesleriyle huzurlu bir ortam olacagini belirterek, “Son bir ayimiz ben çok heyecanliyim insallah hemserilerimizle birlikte çok güzel bu çalismayi tamamlamis olacagiz. Genç dostu, çocuk dostu, kadin dostu, aile dostu bir merkez kuruyoruz. Çocuk kütüphanelerinin oldugu, çünkü egitim sehri Gaziantep diyoruz. Çocuk dostu sehir Gaziantep diyoruz. Ama mekanlar çok önemli. Mekanlara geldigi zaman kendini gelecege hazirlamak çok önemli. Bizim çocuklarimizi çocuk kütüphaneleriyle gelecege hazirlamamiz lazim. Zaten sehrin her yerinde var ama bir yesilin içerisinde bu Vadi Alleben’in devaminda 600 dönümlük o büyük Millet Bahçesi’nin içerisinde kitap okumanin da kendine göre baska bir rahatligi baska bir keyfi var. O yüzden kitabi sevdirmenin yolu da mekani sevdirmeden geliyor” dedi.

Vadi Alleben Parki’nda farkli kültürler, bes duyu organla hissedilecek

Parkin farkli bitki türlerinin bir arada bulundugu 21 bin metrekarelik alani dolduran ülke bahçeleri alaninda; Osmanli Bahçesi (Cennet Bahçesi), Çin Bahçesi, Japon ve Zen Bahçesi, Rönesans/Barok Bahçeleri ve Hollanda Bahçesi ile bitki kuleleri ile çocuklarin egitimine 5 duyu organi ile ögrenmelerine katki saglayacak alan hakkinda ise, “Burada dünya mutfaginin tadimliginda bir Japon mutfagi, bir Çin mutfagi, bir Osmanli mutfagini tadarken, mekani da Osmanli olsun. Osmanli’nin bahçesi olsun, mimari olsun, peyzaji olsun, serbetini içsin. Japon, Çin, Osmanli, Hollanda’dan da bahçemiz var içinde. Çok büyük bir gelecege gidiyorum dedigi o özgüven duydugunuz bütün milletlerle birlikte olmak, bütün medeniyetlerin içinde olmak dünya mutfagi olmak ve dünya bahçelerinin ne oldugunu çocuklara kitaplarda okuyorlar da kitaplarda okundugunda ögrenilmiyor. Üstüne bir sey koymasi gerekiyor çocuklariyla ailece gelip dinlenmesi lazim. Buraya geldigi zaman o büyük bes duyuyu hissedecegi yeni bir ustalik döneminin eserini hazirliyoruz” diye konustu.

Gaziantep’in önemli sokak lezzetlerinin de yer alacagi park, ziyaretçilerini hem doga ile iç içe bir ortamla bulusturacak hem de kültürel, sportif ve sanatsal aktivitelerle eglenceli zaman geçirmesini saglayacak. Her yasa hitap eden, spor altyapisini kuvvetlendirecek bisiklet yollari ve yürüme yollari olan park alaninda; herkesin sosyal aktivitelere katilabildigi, profesyonel macera parkinda kullanicilarin keyifli vakit geçirecekleri ‘Macera Adasi ve Hava Bisikleti Alani’ yer alacak.
Kaynak: İHA