Çin Açiklamasi 'Rusya'nin Istikrarini Korumasini Destekliyoruz'

Rusya’da Wagner Grubu’nun isyaniyla ilgili Çin tarafindan yapilan ilk açiklamada, “Pekin’in Rusya’da istikrarin korunmasini destekledigi” belirtildi.

Wagner Grubu’nun kisa süreli isyan sonrasi Rusya’ya bir destek de Çin’den geldi. Çin Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Wagner Grubu’nun Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’e karsi isyanin “Rusya’nin iç meselesi” oldugu belirtilerek, “Çin, dostane komsu ve yeni dönemde kapsamli stratejik ortak olarak, Rusya’nin ulusal istikrarini korumasini ve kalkinma alaninda daha çok ilerleme saglamasini desteklemektedir” denildi.

Rusya Disisleri Bakan Yardimcisi Rudenko ile Çin Disisleri Bakani Qin görüstü

Rusya Disisleri Bakan Yardimcisi Andrey Rudenko, bugün Çin’in baskenti Pekin’de Çin Disisleri Bakani Qin Gang ile bir araya geldi.

Rusya Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, "Çin, Rusya’nin 24 Haziran olaylariyla ilgili olarak ülkedeki istikrari destekleme çabalarina ve ülkenin uyum ve refahini ilerletmesine destegini açiklamistir" ifadeleri kullanildi.

Çin Disisleri Bakanligi’nin görüsmeye iliskin açiklamasinda ise, görüsmede Çin-Rusya iliskileri ile her iki tarafi ilgilendiren uluslararasi ve bölgesel meselelerin ele alindigi bildirildi.

Kaynak: İHA