Adana'da 'Kadin' Sinerjisi

Adana Vali Yardimcisi Huriye Küpeli Kan’in girisimleriyle, Adana Haci Sabanci Organize Sanayi Bölgesi Kadin Sanayiciler Platformu katilimcilari, Adana Olgunlasma Enstitüsü ve Adana Kadin Kooperatifleri Birligi üyeleri bir araya gelerek sinerji olusturdular.

Adana'da 'Kadin' Sinerjisi
Adana Olgunlasma Enstitüsü Müdürü Seher Çoskun ve Adana Kadin Kooperatifleri Birligi Baskani Zeynep Kirilmis’in ev sahipliginde gerçeklesen kahvaltili bulusmada, kadinlar tanisma ve bundan sonraki süreçte birlikte projeler hayata geçirme konusunda görüs alisverisinde bulundular.

AOSB Kadin Sanayicileri Platformu kurucu katilimcilarindan Ayça Çelik, Adana Haci Sabanci OSB’de faaliyette olan Kadin Sanayicilerin bir araya gelerek güç birligi olusturmasini saglayan ve ilk defa 20 katilimci ile 2016’da 8 Mart Dünya Kadinlar Gününde bir araya geldigini belirtti.

Halihazirda 80’e yakin katilimcisi ile Kadin Sanayicilerin rekabet gücünü arttirmak, sürdürülebilir olmasini saglamak, kadin çalisanlarin istihdamini arttirmak, gelecek nesillere daha güzel ve daha temiz bir dünya birakabilmek amaciyla çalismalara devam ettiklerini sözlerine ekledi.

AOSB Kadin Sanayiciler Platformu katilimcilarinin iki grup halinde misafir edildigi programda, Adana Olgunlasma Enstitüsü Kültür Sanat Merkezi Sergi Salonu ve Atölyeleri gezilerek, kadin kooperatiflerinin hünerli ellerinden çikan tekstilden, gidaya ve dekorasyona kadar farkli alanlarda üretilen çok sayida ürün ile ilgili bilgi akisi saglandi. Tepebag ve Büyük Saat gezisinin ardindan, Adana Kadin Kooperatifleri Birligi’nde kahve ikrami ve Ulucami Külliyesi Sergi ve Satis Magazasi gezildi.

Oldukça verimli geçen bulusmada, kadinlar bu tür birliktelikleri tekrarlamayi, Adana için faydali projelerde hep birlikte çalisma konusunda fikir birligine vardilar.
Kaynak: İHA