Uluslararasi Likya Kas Kültür Ve Sanat Festivali Basladi

Antalya’nin Kas ilçesinde bu yil 24’üncüsü düzenlenen Uluslararasi Likya Kas Kültür ve Sanat Festivali, kortej yürüyüsüyle basladi. Eski Otogar Kavsagi’nda baslayan yürüyüse, Ilçe Kaymakami Murat Öztürk, Kas Belediye Baskani Mutlu Ulutas, Emniyet Müdürü Suat Kutbay, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileriyle vatandaslar katildi.

Uluslararasi Likya Kas Kültür Ve Sanat Festivali Basladi
Yürüyüsün sona erdigi Cumhuriyet Meydani’nda açilis töreninde konusan Kas Belediye Baskani Mutlu Ulutas, festivalin bugüne kadar gerçeklesmesi için emek veren tüm geçmis dönem belediye baskanlari, çalisanlari ve destekçilerine tesekkür ettigini kaydetti.



Festivalde önemli bir boyut

Festivalin son gününde Yunanistan’in Meis Adasi’ndan Kas ilçesine yüzme yarismasini hatirlatan Baskan Mutlu Ulutas, “Bu parkurdaki kulaç, dostluk ve kardeslik için atiliyor. Iki ülke arasindaki bu yaris, uluslararasi festivale önemli bir boyut kazandiriyor.” dedi.

Baskan Ulutas, Kas’in hos görüsüyle misafirperverligiyle tüm toplumlari ve ülkenin her noktasindan gelen vatandaslari kucaklayan yönüne isaret ederek, “Kas olarak, misafirlerimizi agirlamaya haziriz. Bu festivali de bayram havasinda geçirecegiz. Akabinde de Kurban Bayrami’ni idrak edecegiz.” diye konustu.

Konusmalarin ardindan halk oyunlari ekiplerince folklor gösterileri sunuldu. Geleneksel Türk El Sanatlari ve Uluslararasi Karma sergileri açildi.

Festival, kültür ve sanat faaliyetlerinin yani sira, geleneksel yemek ve yüzme yarismalarinin da yer aldigi çesitli programlarla 25 Haziran’a kadar sürecek.
Kaynak: İHA