Kurban Pazarinin Pasa'si

Ordu’nun Ünye ilçesinde bulunan kurban pazarinda 2,5 yasindaki Pasa isimli boga, 1 tonluk cüssesiyle 150 bin liraya satildi.

Kurban Pazarinin Pasa'si
Ilçenin Saca Mahallesi’nde bulunan kurban pazarinda bayrama sayili günler kala satislar devam ederken, pazarda bulunan 1 tonluk Pasa, 150 bin liraya alici buldu. Yaylada arpa ve yonca ile özel bakilan Pasa, pazarin gözdesi oldu. Bayram arifesine kadar satislarin devam edecegi kurban pazarinda, bir yanda besiciler ve alicilar siki pazarlik gerçeklestirirken, diger yandan ise satilan kurbanliklar kesilecek alanlara götürülüyor. Küçükbas hayvanlarin 5 bin, büyük bas hayvanlarin 30 bin liradan basladigi pazarda ise geçen yila oranla satislarin iyi oldugu ögrenildi.

“1 tonluk Pasa’yi 150 bin liraya verdik”

Her yil kurban pazarinda besili bogalar satarak bayrama hazirladiklarini ifade eden Yaser Felek, “Pasa isimli kurbanimizi çok sevdigimiz bir dostumuz yaylada büyüterek bu hale getirdi. Pasa, 2,5 yasindadir. Geçtigimiz yil da Pasa’nin babasini kurbanda kesmistik. Pasamizi bu yilki kurbanda 150 bin liraya verdik. Aslinda normal deger 180 bin liradir. Pasa arpa ve yonca agirlikli beslenmesiyle büyütüldü. Iyi bir kurbanlik büyütmek isteten mutlaka arpa ve yonca agirlikli büyütmesi gerekmektedir” dedi.

Pazarda büyükbas ve küçükbas hayvan satislarinin arife gününe kadar devam edecegi bildirildi.

Kaynak: İHA