Wagner'dan Rusya'ya Misilleme

Rus parali asker grubu Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin, Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu ve Rusya Genelkurmay Baskani Valery Gerasimov’a suçlamalarda bulunarak, "Binlerce Rus askerinin hayatini mahveden ve adamlarimizi yok edenler cezalandirilacak" dedi.

Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilarinda aktif rol üstlenen Rus parali asker grubu Wagner ile Rus ordusunun yöneticileri arasinda tansiyon yükseldi. Rus parali asker grubu Wagner’in kurucusu Yevgeny Prigojin, Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu ve Rusya Genelkurmay Baskani Valery Gerasimov’un, Wagner askerlerini yok etmek için operasyonlar düzenledigini iddia ederek, "Rus Silahli Kuvvetleri, Wagner PMC kamplarina füze saldirisi düzenledi.

Çok sayida yoldasimiz öldü, bu savasa nasil yanit verecegimize biz karar verecegiz" dedi.

Soygu ve Gerasimov’un cezalandirilmasi gerektigini söyleyen Prigojin, "Ülkenin askeri liderliginin getirdigi kötülük durdurulmali. Askerlerin hayatlarini ihmal ediyorlar. Onlar adalet kelimesini unuttular, biz onu geri getirecegiz. Binlerce Rus askerinin hayatini mahveden ve adamlarimizi yok edenler cezalandirilacak. Bize karsi koymaya çalisan herkesi tehlike olarak degerlendirip yolumuz üzerindeki kontrol noktalari da dahil olmak üzere aninda yok edecegiz” ifadelerini kullandi.

Wagner’den Rusya’ya misilleme

Rus ordusunun yöneticilerine karsi büyük bir savasin içine girdiklerini ifade eden Prigojin, "Herkesten sakin olmalarini, provokasyonlara yenik düsmemelerini ve evlerinde kalmalarini rica ediyorum. Basladigimiz isi bitirdikten sonra vatanimizi korumak için cepheye dönecegiz. Orduda adalet yeniden saglanacak. Bundan sonra da tüm Rusya için adalet gelecek" diye konustu.

Kaynak: İHA