Yurtta Hava Durumu

Yapilan son degerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve dogu kesimlerinin parçali ve çok bulutlu, Iç Anadolu’nun kuzeydogusu, Orta ve Dogu Karadeniz, Dogu Anadolu’nun kuzeyi ile Karabük, Çankiri, Bingöl, Mus ve Van çevrelerinin saganak ve gök gürültülü saganak yagisli, diger yerlerin az bulutlu ve açik geçecegi tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre yagislarin; Orta ve Dogu Karadeniz kiyilari, Dogu Anadolu’nun kuzeydogusu ile Artvin çevrelerinde yerel kuvvetli, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve siddetli olmasi bekleniyor.

Hava sicakliklarinin bati kesimlerde 1-3 derece artarak, Ege, Marmara ve Akdeniz’de mevsim normallerinin biraz üzerinde, iç kesimlerde mevsim normalleri civarinda, dogu kesimlerde ise mevsim normallerinin 1-3 derece altinda seyredecegi tahmin ediliyor. Rüzgarin ise genellikle kuzeyli yönlerden, yurdun dogu kesimlerde bati ve güneybati yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, yagis alan yerlerde yagis aninda yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali bulutlu 25

Istanbul: Parçali ve az bulutlu 28

Izmir: Az bulutlu ve açik 32

Adana: Az bulutlu ve açik 36

Antalya: Az bulutlu ve açik 34

Samsun: Çok bulutlu, saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 26 (Yagislarin; dogu ilçelerinde kuvvetli olmasi bekleniyor.)

Trabzon: Parçali ve çok bulutlu, saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 24 (Yagislarin; çok kuvvetli ve siddetli olmasi bekleniyor.)

Erzurum: Parçali ve çok bulutlu, saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 17 (Yagislarin; ögleden sonra yerel kuvvetli olmasi bekleniyor.)

Diyarbakir: Az bulutlu ve açik 34
Kaynak: İHA