Yok Böyle Intikam Plani

Kocaeli’de esine cinsel içerikli mesajlar attigi ileri sürülen arkadasindan intikam almak için plan kuran tutuklu sanik, yaptiklarini mahkeme salonunda anlatti. Arkadasini darp eden, cinsel eylemde bulunan, o anlari kayda alan, bununla da yetinmeyerek ziynet esyasini alip, otomobilini de esinin üzerine devrettiren sanik, "Amacim esime kötü niyetle yaklasan M.Y.’ye ders vermekti" dedi.

Yok Böyle Intikam Plani
Iddiaya göre, H.Z., arkadasi M.Y.’nin esi F.Z.’ye cinsel içerikli mesajlar attigini gördü. Bu duruma öfkelenen H.Z., komsusu ile plan yaparak, M.Y.’den intikam almak istedi. H.Z., esinin telefonundan M.Y.’ye mesaj atarak evine davet etti, bu sirada kendisi ve komsusu Ü.Y. ise odaya saklandi. Iddiaya göre, M.Y. yatak odasina geçtigi esnada ortaya çikan H.Z. onu darp etti ve cinsel eylemde bulundu. M.Y.’nin bu anlari gizlice kayda aldigi da ögrenildi.

Hem ziynet esyasini aldi hem de otomobilini esinin üzerine geçirdi

Bu olayin ardindan H.Z., M.Y.’in esiyle de iletisime geçti. Esine, M.Y.’nin tefecilere borcu oldugunu, bu sebeple darp edildigini söyleyen H.Z., söz konusu borcu ödeyebilmek için paraya ihtiyaç oldugunu söyledi.

M.Y.’nin esi H.Z.’ye 21 bin TL degerinde ziynet esyasi verdi. Bununla da yetinmeyen H.Z., M.Y.’nin otomobilini de esi F.Z.’nin üzerine devrettirdi. Bu olaylarin ardindan M.Y., polis merkezine giderek H.Z.’den sikayetçi oldu. Konuya iliskin inceleme baslatan polis ekipleri, H.Z. ve esi F.Z. ile komsulari Ü.Y. gözaltina aldi. H.Z. tutuklandi, esi F.Z. ile komsusu Ü.Y. ise serbest birakildi.

Ilk kez hakim karsisinda

H.Z. hakkinda "Yagma, cinsel saldiri, santaj, kisiyi hürriyetinden yoksun kilma, özel hayatin ihlali, silahla yaralama" suçlarindan dava açildi. Tutuklu sanik H.Z., Kocaeli 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karsisina çikti. Durusmaya tutuklu sanik H.Z., tutuksuz sanik Ü.Y. ile avukati Gizem Dirbisoglu, müsteki M.Y., esi S.Y. ve avukatlar katildi.



"Suurumu yitirdim, kabullenemedim"

Savunmasi için söz hakki verilen H.Z., M.Y.’nin aile dostlari oldugunu ifade etti.

Geçtigimiz temmuz ayinda kendi ailesi ve M.Y.’nin esi ile birlikte Hatay’a gittiklerini, M.Y.’nin ise Kocaeli’de kaldigini söyleyen H.Z., "Hatay’dayken M.Y.’nin esimin hesabina 500 TL yatirdigini ögrendim. Garipsedim. M.Y.’ye bu parayi neden yaptirdigini sordum. M.Y. bana, ’Esin benim bacim degil mi? Her zaman istesin her zaman yatiririm. Ihtiyacin olsa sana da yatiririm’ dedi.

Bu konusma üzerine kötü niyetli düsünmedim. Ben de ihtiyacim için 500 TL istedim, hesabima yatirdi. Bir süre Hatay’da kaldiktan sonra tek basima Kocaeli’ye geldim. Esimle telefonla konustugumuzda M.Y.’nin kendisine cinsel içerikli mesaj gönderdigini söyledi.

Esim bu mesajlari bana da gönderdi. M.Y.’ye herhangi bir sey söylemedim. Suurumu yitirdim, kabullenemedim. Çok sinirlendim ve esimin Kocaeli’ye gelmesini istedim" dedi.



"Intikam almak için plan kurdum"

Esi F.Z.’nin Hatay’dan Kocaeli’ye döndügünde onu almak için M.Y. ile birlikte otogara gittiklerini kaydeden H.Z., "M.Y., esim ve çocuklarla birlikte eve gittik. M.Y. kahvalti yaptiktan sonra evden ayrildi, daha sonra esime ’Hadi’ diye mesaj atti. Esime, ’Bundan sonrasi bende’ dedim. Intikam almak için plan kurdum. Bu süreçte çok sinirlendim. Esim Hatay’a gittigi günden beri M.Y. cinsel içerikli görüntüler atmis, kendisinden de istemis. Esim korktugu için sosyal medyadan fotograf bulup kendisine atmis. M.Y., esi S.Y.’ye aldigi altinlarin fotograflarini göndermis ve ’Sana bunlardan daha güzellerini alacagim, yeter ki benimle birlikte ol’ demis" ifadelerini kullandi.

"Cinsel eylem gerçeklestirdim ve videoya aldim"

M.Y.’ye, esinin telefonundan mesaj attigini ve eve davet ettigini dile getiren H.Z., savunmasina söyle devam etti:

"Planim, M.Y.’nin esimle bulusmayi istedigi saatte karsisina çikmakti. M.Y. eve geldiginde ben banyoya saklandim. Komsum Ü.Y.’ye de birkaç mesaji göstererek, ben kontrolden çikarsam yanimda durmasini ve olanlari kameraya çekmesini istedim. Ü.Y. ile evde saklandik. Çocugumun oyuncak silahini göz dagi vermek amaciyla Ü.Y. beline takti. M.Y. yatak odamda çiplak vaziyette yatiyordu. ’Ne yapiyorsun lan burada’ diye seslendim. Öfke kusmaya basladim, vurdum. Yalvarip yakarmaya basladi.

Ü.Y., M.Y.’yi darp etmedi. Yine göz korkutma amaciyla M.Y.’nin arabasinin anahtarini Ü.Y.’ye verip ’Sakla’ dedim. Ü.Y. anahtari alip evden çikti. Bu esnada M.Y.’ye cinsel eylem gerçeklestirdim ve videoya aldim"

"Amacim esime kötü niyetle yaklasan M.Y.’ye ders vermekti"

Sanik H.Z., M.Y.’yi dövdürmek için 3 adam tuttugunu da belirterek, "Onu dövdürecektim ama sinirden kendime hakim olamadim ve kendim dövdüm. Alkol içtim. Bir süre sonra onu serbest biraktim. Hastaneye gitmis, tinercilerden dayak yedigini söylemis. Esine de tefecilerden dayak yedigini söyledi.

Esi S.Y.’ye, M.’yi tefecilerden kurtarmak için ziynet esyalarini vermesini istedim. Esinden 21 bin TL degerinde ziynet esyasi aldim. Altinlari bozdurup M.Y.’yi dövdürmek için tuttugum adamlara verdim. M.Y.’nin arabasini da esimin üstüne aldirdik. Amacim esime kötü niyetle yaklasan M.Y.’ye ders vermekti" ifadelerini kullandi.

"Karimin ziynet esyalarini aldi ve arabayi aldi"

Basindan geçenleri anlatan M.Y. ise esinin, Z. çifti ile 2022 yilinda Hatay’a gittigini söyledi.

F.Z.’nin Hatay’dayken kendisine mesaj atarak, 500 TL istedigini ifade eden M.Y., parayi gönderdigini belirtti.

Daha sonra F.Z.’ye mesaj attigini söyleyen M.Y., "Parayi gönderdim ve kendisinden hoslandigimi söyledim ve mesajlasmaya basladik. 4 gün sonra F. bana esiyle banyoda cinsel iliskiye girerken video atti. F.’nin attigi bu videodan cesaret alarak, cinsel içerikli konusmaya basladim. F. beni eve davet etti. Ben eve gittim. H.Z. ve Ü.Y. beni yatak odasinda yakaladi. H.Z. beni beyzbol sopasiyla darp etti. Ü.Y. evden ayrilinca H.Z. bana cinsel eylemde bulunarak, videoya aldi. Biri soracak olursa beni tinercilerin dövdügünü söylememi istedi. Karima da tefecilerin dövdügünü söylememi ögütledi" dedi.



"Kimseye bir sey söylememem konusunda çektigi vidolarla tehdit ediyordu"

Olaydan sonra H.Z.’nin kendisini eve biraktigini ancak agrilari sebebiyle hastaneye gittigini dile getiren M.Y., "Iki kolum alçiya alindi, ameliyat oldum. Kimseye bir sey söylememem konusunda çektigi vidolarla tehdit ediyordu. H.Z., esimi telefonumdan arayarak darp edildigini söyledi ve Kocaeli’ye çagirdi. Esime benim tefecilerden para aldigimi, 12 yasindaki çocugu ormana götürdügümü ve darp edildigimi söylemis. Güya tefecilerin parasini vermek için esimin ziynet esyalarini aldi ve üzerine kayitli arabami F.Z.’nin üstüne geçirdi. Bu olaylardan sonra esime gerçegi anlatip sikayetçi oldum" seklinde konustu.

Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek, durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA