Uludag Üniversitesinde Diploma Sevinci

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Egitim Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi, 2022-2023 Akademik Yili Egitim Ögretim Dönemi’nde diploma almaya hak kazanan ögrenciler için tören düzenledi. Törene katilan yüzlerce ögrenci mezun olmanin sevincini hep birlikte kep atarak kutladi.

Uludag Üniversitesinde Diploma Sevinci
BUÜ Görükle Kampüsü Atletizm Pisti’nde gerçeklestirilen törene Rektör Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Zekeriyya Ari, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Salih Çepni, Fen Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Cafer Çiftçi, akademisyenler, idari personel, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, mezun ögrenciler ve aileleri katildi.

Teorik ve pratik “bilim” ögretildi

Törendeki konusmasina bir Arastirma Üniversitesi olduklarini hatirlatarak baslayan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, Türkiye’nin en nitelikli üniversiteler arasinda yer aldiklarini vurguladi. Kurulus gayeleri olan egitim-ögretim faaliyetlerinin düzenli olarak yürütülmesinin yani sira bilimsel ve akademik gelisime de büyük bir önem verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Ferudun Yilmaz; “Orta ve uzun vadede, zaten yarim asra ulasmis bir gelenegi olan Bursa Uludag Üniversitesi, Arastirma Üniversitesi vizyonu ile gelisimine devam etmektedir. Buradan alinan diplomalar Türkiye’nin her yerinde mezunlarimiza en iyi sekilde referans olacaktir. Fen-Edebiyat Fakültemiz özelinde ise velilerimizin gönlünün daha da rahat olmalarini rica ediyorum. Burada ögrencilerimize gerçek anlamda teorik ve pratik bilim ögretilmektedir. Ögrencilerimiz yapacaklari meslekleri mezuniyet öncesi benimsemis olur ve hayata atildiklarinda vazifelerini en iyi sekilde yerine getirebilir. Tüm bu süreçte emegi geçen akademisyenlerimize ve fedakârca çocuklarinin egitimine destek veren ailelere tesekkür ediyorum. Mezun olan ögrencilerimizi tebrik ediyor, bahtlarinin açik olmasini diliyorum” seklinde konustu.

“Mesleginizi yaparken adaletten ayrilmayin”

Programda konusan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Zekeriyya Ari, mezuniyete hak kazanan tüm ögrencileri ve onlara her anlamda destek veren ailelerini tebrik etti. Pandemi ve deprem gibi üzücü durumlara ragmen en iyi sekilde görevlerini yapmaya devam eden tüm akademisyenlere de sükranlarini ileten Prof. Dr. Zekeriyya Ari, ögretmenlik meslegine adim atan mezunlara ise adaletten uzaklasmamalari tavsiyesinde bulundu. Ari; “Ögrencilerimizin aldiklari egitim, göreve basladiklarinda onlara büyük kolayliklar saglayacak. Meslegini en iyi sekilde yapacaklarina inandigim ögrencilerimizin, bu esnada adil olacaklarina ve görevlerinin bilinci ile hareket edeceklerine gönülden inaniyorum. Mezuniyet, hayatlarinizin en önemli dönüm noktasidir. Daha çok çalismak ve kendimizi gelistirmeye devam etmeliyiz. Hazira konmadan, isimizi en iyi sekilde yapmaya odaklanmak temel hedefimiz olmalidir. Meslegimize tutku ile bagli kalmali, toplumdan kazandiklarinizi yine toplumun yararina kullanmaya devam etmenizi rica ediyorum. Mezun olmaya hak kazanan tüm ögrencilerimi tebrik ediyor, yeni hayatlarinda da basarilar diliyorum” seklinde konustu.

Derece yapan ögrencilere hediyelerinin takdim edildigi program, ani belgelerinin dagitilmasi ve hep birlikte kep firlatilmasinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA