TOBB'dan E-Ticarette Uzmanlik Egitimi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) e-ticaret sektöründe, nitelikli insan kaynagini artirmak için harekete geçti. TOBB’un koordinasyonunda; basta Trendyol, Yemeksepeti, Amazon Türkiye olmak üzere, Ideasoft, Ticimax, Hipotenüs, Askon Design Center ve TOBB ETÜ SEM’in isbirligi ve katkilariyla 1 yil içinde toplam 500 kisiye e-ticaret egitimi verilecek. Proje Temmuz ayinda baslayacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) öncülügünde, e-ticarette nitelikli insan gücünü artirmak ve KOBI’lerin dijitallesme sürecine katkida bulanabilmek için uzmanlik egitimleri basliyor. TOBB’un koordinasyonunda; basta Amazon Türkiye, Trendyol, Yemeksepeti olmak üzere, Askon Design Center, Hipotenüs, Ideasoft, Ticimax ve TOBB ETÜ SEM’in isbirligi ve katkilariyla verilecek e-ticarette uzmanlik egitimleri 17 Temmuz’da çevrimiçi platformda start alacak.

Proje ile 1 yil içerisinde toplam 500 kisiye e-ticaret egitimi verilmesi hedefleniyor. Bir egitim grubunda en az 40 kisi olacak. Toplam 52 saatlik çevrimiçi egitimin 34 saatini TOBB ETÜ Sürekli Egitim Merkezi (SEM) egitmenleri, geri kalanini ise sektörde profesyonel olarak görev alan uzman özel sektör temsilcileri verecek.

Basarili katilimcilara sertifika verilecek

E-Ticarette Uzmanlik Egitimi projesi, e-ticaret sektöründe nitelikli insan kaynaginin artirilmasini, KOBI’lerin dijitalleserek e-ticarete baslamasini saglayacak. Proje ayni zamanda, kisi veya isletmelerin satis kabiliyetinin ve hacminin artirilmasini destekleyecek.

TOBB Türkiye E-Ticaret Meclisi tarafindan sahiplenilen proje, akademisyen ve sektör temsilcilerinin verecegi dersler ile katilimcilara hem teorik hem de pratik bilgiyi es zamanli verebilmeyi hedefliyor. Ayrica, egitimler hem e-ticaret alaninda yeni is kurmak isteyenler için hem de mevcut e-ticaret sirketlerinin istihdam ihtiyaçlarini karsilamak için önemli bir kapasite gelistirme kaynagi sunuyor. Proje sonunda yapilacak degerlendirmeye göre de basarili olan katilimcilara TOBB ETÜ SEM’den sertifika verilecek.

Depremzedelere, egitimlere ücretsiz katilma imkani

E-Ticaret Uzmanlik Egitimi Projesi kapsaminda, 6 Subat’ta meydana gelen ve tüm ülkeyi yasa bogan depremden etkilenenler için de ücretsiz egitim saglanacak. E-ticarette uzmanlasmak isteyen depremzedelere TOBB ETÜ SEM tarafindan, önceden belirlenen kontenjan dâhilinde siniflarda ücretsiz egitim imkani verilecek. Katilimcilar kayitlarini internet https://www.sem.etu.edu.tr/egitim/e-ticarette-uzmanlik-egitimi adresinden yapabilecek.

E-ticaret firmalarindan tam destek

Amazon Türkiye Pazaryeri Genel Müdürü Ediz Habip, söz konusu egitime iliskin, “Küçük ve orta ölçekli isletmeleri desteklemek, Amazon olarak yaptigimiz faaliyetlerin temel bir parçasini olusturuyor. Bu dogrultuda Amazon Türkiye olarak TOBB Türkiye E-Ticaret Meclisi öncülügünde hayat bulan E-Ticarette Uzmanlik Egitimi programini desteklemekten büyük mutluluk duyuyoruz. E-ticaret sektöründe kariyerini gelistirmek isteyen uzmanlari ve Türkiye’deki KOBI’lerin dijitallesme yolculugunu güçlendirecek bu egitim programinin, sektörün gelismesine ve daha fazla KOBI’mizin e-ticaretin avantajlarindan faydalanmasina önemli bir katki saglayacagina inaniyoruz” ifadelerini kullandi.

Trendyol Icra Kurulu Üyesi Ozan Acar ise sahip olduklarini söyledigi bilgi ve denetimi paylasarak Türkiye’nin dijitallesmesine katki saglamayi hedeflediklerine dikkati çekerek, “Saticilarimizin e-ticarete adaptasyonuna katki saglamak amaciyla hayata geçirdigimiz egitim platformumuz Trendyol Akademi ile onlarin e-ticaret gelisimine katki sagliyoruz. Öte yandan, afet bölgesindeki yerel üretici, satici ve esnafa katkida bulunmak amaciyla hayata geçirdigimiz ‘Siparisin Umut Olsun’ programi ile deprem bölgesindeki isletmelere teknoloji ve e-ticaret danismanligi veriyoruz. TOBB ile gerçeklestirdigimiz bu is birligi ile hem daha fazla KOBI’mizin dijitallesmesine ve e-ticarete adim atmasina destek saglayacak hem de afet bölgesinin yaralarini dayanismayla sarmaya devam edecegiz” diye konustu.

Yemeksepeti CEO’su Mert Baki, E-Ticarette Uzmanlik Egitimi Projesi, TOBB Türkiye E-Ticaret Meclisi öncülügünde e-ticaret sektöründe nitelikli insan kaynagini artirmayi ve küçük ve orta ölçekli isletmelerin dijitallesme sürecine katkida bulunmasini amaçladigina dikkati çekerek, “Ana destekçi olarak sundugumuz maddi destegin yani sira yöneticilerimiz de bu egitimlerde ‘hizli ticarette datanin yeri’, ‘hizli ticarette is ortaklariyla iliski yönetimi, is ortagi deneyimi gelistirme ve büyüme stratejisi’, ‘hizli ticarette ideal kullanici deneyimi tasarimi’ hakkinda sunumlar yaparak katilimcilara bilgi ve deneyimlerini aktaracak” dedi.

Askon Design Center Genel Müdürü Ismail Okan Konyalioglu, TOBB ve is ortaklarinin katkilari ile hazirlanan söz konusu programin katilimcilarina teori ile güncel pratigin harmanlanmis seklini sunacagini savunarak, “Güncelde yasanmis tecrübeler isiginda birebir soru sorma imkânini taniyan bu programin hem bireyler için hem de dijital mecralarda konumlanmayi düsünen KOBI’ler için bir firsat olduguna inaniyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA