Sultan Irmak Cinayetinde Mütalaa Verildi

Baskent’te erkek arkadasinin evinde kafasindan vurulmus halde bulunan Sultan Irmak’in ölümüne iliskin 3 sanigin yargilanmasinda esas hakkinda mütalaa açiklandi.

Ankara 21. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya; tutuklu saniklar Berk Tekcan, Kadir Çeribasi, Haci Yakup Karaca ile taraf avukatlari katildi.

Mahkeme baskani, bir önceki celse alinan ara karar geregi dava dosyasina gelen evraki okumasi sonrasi tutuklu olan saniklara söz verdi. Saniklardan Sultan Irmak’in sevgilisi Berk Tekcan, önceki savunmalarini tekrarladigini ifade etti.

Tutuklu sanik Karaca da maktulün o gece intihar etmek istedigini ancak engel olduklarini iddia ederek, "Daha sonra Sultan yanimizdan ayrildi. Tahmini 5 dakika sonra patlama sesi geldi. Içeri girdigimizde Sultan yatiyordu, Berk bize ’Hiçbir yere dokunmayin’ dedi.

Ambulansi çagirdiktan sonra evden çiktik" ifadelerine yer verdi. Sanik Çeribasi ise Kirsehir’de yasadigini, davet üzerine olay tarihinde Ankara’ya geldigini, Sultan’in ölüm anina sahit olmadigini, iddia edildigi gibi kimseyi öldürmedigini söyledi.



Cumhuriyet savcisi, sanik beyanlarinin ardindan esas hakkindaki son görüsünü açikladi.

Esas hakkindaki mütalaasinda, 3 Mayis 2023’te Çankaya 10 Nisan Polis Merkezi Amirligi ekiplerinin ihbar üzerine gittikleri evde Irmak’in cansiz bedeniyle karsilastigini aktaran savci, kafasina gelen kursunla hayatini kaybettigi belirlenen Irmak’in cesedinin yaninda tabancanin oldugunu aktardi. Polis ekiplerinin, binanin güvenlik kamera kayitlarindan Berk Tekcan, Haci Yakup Karaca ve Kadir Çeribasi’nin olay yerinden uzaklastigini tespit ettigi bulunan mütalaada, Kadir Çeribasi’nin eli ile Berk Tekcan’in montunda barut artigi tespit edildigi bilgisi yer aldi.

‘Mütalaada intihar olmadigi yer aldi’

Söz konusu mütalaada, uzmanlik ve Adli Tip Kurumu (ATK) raporlarina göre Irmak’in ölümünün intihar olmayacagina dikkat çekilirken, olay sirasinda sanik Tekcan’in diger saniklarin bulundugu salondan ayrildiktan sonra silah sesinin geldigi kaydedildi. Saniklar Karaca ve Çeribasi’nin Irmak’in hayatini kaybettigi odaya girdiklerinde Irmak’in yaninda sanik Tekcan’i gördüklerini anlattiklari bildirilen mütalaada, dosya çerçevesi ve diger saniklarin anlatimi açisindan Irmak’in, Tekcan tarafindan öldürüldügünün anlasilmasi sebebiyle Tekcan’in "kasten öldürme" suçundan müebbet hapsi, cinayeti birlikte islediklerine dair yeterli delil elde edilemeyen saniklar Karaca ve Çeribasi’nin beraati istendi.

Mahkeme heyeti, avukatlarin açiklanan mütalaaya karsi savunmalarini hazirlamasi için süre verilmesine ve tutuklu saniklarin bu halinin devamina karar vererek, durusmayi 13 Temmuz’a erteledi.
Kaynak: İHA