Mugla'da Turizm Tedbirleri Toplantisi

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Mugla’da daha önce alinan turizm tedbirlerinin degerlendirildigi, alinacak ek tedbirlerin istisare edildigi toplanti Mugla Valisi Orhan Tavli baskanliginda yapildi.

Mugla'da Turizm Tedbirleri Toplantisi
Mugla sinirlari içerisinde 31 adet kentsel atiksu aritma tesisi ve 1056 adet paket atiksu aritma tesisi bulundugu, yaz dönemindeki nüfus artisi nedeniyle atiksu aritma tesislerindeki denetimlerinin arttirilacagi belirtildi.

Mugla’da 2023 yilinda 111 adet Mavi Bayrakli Plaj, 8 adet Mavi Bayrakli Marina ve 2 adet yatin mavi bayrak dalgalandiracagi vurgulanirken, denizcilik atiklari uygulamasi çerçevesinde 63 adet atik kabul tesisi ve 22 adet atik alim gemisinin hizmet verdigi açiklandi.

15 Haziran itibari ile altyapi projeleri haricinde hiçbir firmaya, ya da sahsa insaat izni verilmedigi belirtilirken, özel çevre koruma bölgeleri, korunan alanlar ve kiyilar basta olmak üzere ruhsatsiz ve kaçak yapilasmalarin etkin ve düzenli denetlenmesi amaciyla Ilçe belediyelerinin yani sira Mugla Büyüksehir Belediyesinin de konu ile ilgili yetki ve sorumluluklarinin bulundugu hatirlatildi. Ilgili kurumlarin mevzuat geregi yapmasi gereken inceleme ve denetim görevlerini daha hassas yapmalari gerektigi vurgulandi.

30 Kasim 2022 tarihinde Resmi Gazetede yayimlanarak yürürlüge giren Çevre Gürültü Kontrolü Yönetmeligi ve Müzik Yayin Izni Usul ve Esaslari çerçevesinde müzik yayin izninin Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Müdürlügü tarafindan verildigi belirtildi.

Tüm alanlarda gürültü kirliligine neden olunmamasi konusuna dikkat edilmesi istendi. Turizm faaliyeti yaparken yerli ve yabanci misafirlerin rahatsiz edilmemesi, müzik yayin izni bulunan isletmelerin denetimi ve gürültü kirliligi denetimi konusunda Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Müdürlügünün yani sira kolluk kuvvetleri, Mugla Büyüksehir Belediyesi ve Ilçe Belediyelerinin de yetki ve sorumluluk sahibi oldugu ve turizm sezonu boyunca denetimlerin arttirilacagi vurgulandi.

Mugla Valiligi 75. Yil Toplanti Salonunda yapilan toplantiya Mugla Valisi Orhan Tavli’nin yani sira turizmden sorumlu vali yardimcisi, ilçe kaymakamlari, Mugla Kültür ve Turizm Il Müdürü Hüseyin Toprak, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdür Yardimcisi Veysel Güner Katildi.
Kaynak: İHA