Komando Degil, Kurban Timi Egitimi

Kayseri’de Kocasinan Belediyesi bünyesinde yer alan kurban timi adeta komando egitimi gibi uyusturucu igne firlatan tüfeklerle egitim alarak Kurban Bayramina hazirlaniyor.

Komando Degil, Kurban Timi Egitimi
Kocasinan Belediyesi, Kurban Bayrami öncesinde ve bayramda kaçan büyükbas hayvanlarin daha kolay yakalanmasi için Kurban Timi kurdu. 7 kisiden olusan ekip, hem kendi nefeslerini kullanarak üflemeli olarak hem de havali tüfekleri kullanarak uyusturucu igne firlatip kaçan kurbanligi yakalayan ekipler, egitimlerini sürdürüyor. Kosuyla baslayip, nefesi dogru kullanmak için egzersizler yapan ekipler, kullandiklari havali tüfeklerle de firlattiklari igneyi hedefe tutturmak için egitimlerini sürdürüyor.

Kocasinan Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü’nde sef olarak görev yapan Mehmet Dogan, “Kocasinan Kurban Timimiz her yil oldugu gibi Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde 1 ay süren hayvan davranislari ve refahi konusunda egitimlerini tamamlamislardir. Timimiz hayvanlari nasil zapturapt altina alinacagini bilen profesyonel bir ekiptir. Geçen sene kaçan 10 tane kurbanlik hayvani yakalayip sahiplerine teslim etmistir. Vatandaslarimiz kurbanliklarini kaçirdiklarinda kendilerinin müdahale etmesini istemiyoruz. Ellerinde sopalar ve degneklerle hayvanlari daha da agresif hale getirmeden Kocasinan Belediyemizin çözüm merkezi numarasi olan 222 70 00 numarali telefonu arayarak bizlere ulasabilirler. Ekiplerimiz olay yerine hizli bir sekilde intikal edeceklerdir. Kaçan hayvani enjektörlü üflemeli ignelerle zapturapt altina aliyoruz. Bu sayede hayvana zarar vermeden belli bir süre sakinlestirerek yakaliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA