Egirdir'de Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Toplantisi

Isparta’nin Egirdir ilçesinde, 5395 Sayili Çocuk Koruma Kanunu Kapsaminda Ilçe Çocuk Koordinasyon ve Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Ilçe Koordinasyon toplantisi yapildi.

Egirdir'de Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Toplantisi
Toplantida konusan Kaymakam Adem Çelik, 5395 sayili Kanunun ve 6284 sayili Kanunun Uygulanmasi, Kurum/ Kuruluslarin görev ve sorumluluklari, çocuklar, siddet magdurlari ve siddet uygulayanlar hakkinda yapilan is ve islemler hakkinda ilgili kuruluslardan bilgi alarak vaka bazli örneklerle inceleme ve degerlendirmede bulundu. Çocuklar, kadinlar, dezavantajli gruplar hakkinda yapilan islemlerin titizlikle yerine getirilmesi gerektigine vurgu yapan Kaymakam Çelik, 6284 sayili Kanun kapsaminda siddet magdurlari ve siddet uygulayanlar ile 5395 sayili Kanun kapsaminda suça sürüklenen veya korunma ihtiyaci içerisinde olan çocuklar hakkinda Egirdir Ilçesinde bulunan Kurumlarin is birligi ve koordinasyonlu olarak çalismalarinin, her kurumun kendi görev alanlari içerisinde degerlendirme ve çalismalar planlamasi talimatlarini verdi.

Toplantida Psikolojik Danisman Selma Demiral ve Psikolog Yeliz Kutlu sunum gerçeklestirerek, Egirdir Ilçesinde belirlenen gündem maddeleri görüsülerek degerlendirmelerde ve istisareler bulunuldu.
Kaynak: İHA