Bayram Öncesi Gida Denetimleri Devam Ediyor

Sivas Il Tarim ve Orman Müdürlügü, Kurban Bayrami’nin yaklasmasiyla birlikte il genelinde gida denetimlerini artirdi.

Bayram Öncesi Gida Denetimleri Devam Ediyor
Sivas’ta kasap, tatlicilar ve unlu mamul satisi yapan is yerlerinde hijyen ve gida güvenligi denetimi gerçeklestiren Sivas Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri, halk sagligini korumak adina denetimlerine ara vermeksizin devam ediyor. Tüm bayramlarda oldugu gibi bu Kurban Bayrami öncesinde de gerçeklestirilen denetimlerde, kurban etlerinin parçalanmasi, muhafazasi ve kiyma çekiminin hijyenik ortamda yapilmasi, sekerleme ve unlu mamullerin mevzuata uygun üretilerek piyasaya arz edilmesi amaciyla denetimler geçeklesiyor.

“Gida denetimleri bayram öncesinde de yogun sekilde devam etmektedir”

Il Tarim ve Orman Müdürü Seyit Yildiz, bayram öncesi denetimlerin yogun sekilde arttigindan bahsederek, “Bilindigi üzere, 5996 sayili ’Veteriner Hizmetleri, Bitki Sagligi, Gida ve Yem Kanunu’ geregi, gida zincirinin tüm asamalarinda tüketici sagliginin korunmasi ve güvenli gida arzinin saglanmasi Bakanligimiz sorumlulugundadir. Ülkemizde üretilen ve satisa sunulan gida maddelerinin güvenirliligine yönelik denetimler il bazinda hazirlanan aylik denetim programlari ile Bakanligimizca ürün ve riskler bazinda hazirlanan yillik denetim programlari çerçevesinde yürütülmektedir. Tüketicimizin sagligini korumak amaciyla yürütülen gida denetimleri Kurban Bayrami öncesinde de yogun sekilde devam etmektedir” dedi.



“Halkimizin sagligi her seyden önemlidir”

Yildiz, halk sagliginin her seyden önemli oldugunu belirterek, “’Halkimizin sagligi her seyden önemlidir’ ilkesiyle hareket ederek Kurban Bayraminin sorunsuz bir sekilde geçirilmesi amaçlanmistir. Ilimizde Gida Denetim ekiplerince, yaklasan Kurban Bayrami vesilesiyle kurban etlerinin parçalanmasi, muhafazasi ve kiyma çekiminin hijyenik ortamda yapilmasi, sekerleme ve unlu mamullerin mevzuata uygun üretilerek piyasaya arz edilmesi amaciyla denetimlerimizi gerçeklestiriyoruz. Bu kapsamda kurban vecibesini yerine getiren vatandaslarimizin, hijyenik ve saglikli bir sekilde kurban etlerini tüketmeleri ve dolayisiyla halk sagliginin korunmasi amaciyla etlerin parçalanmasi ve kiyma çekimlerinin et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren gida isletmeleri tarafindan yapilmasi gerekmektedir. Ayrica yaklasan Kurban Bayrami sebebiyle pastane, unlu mamuller, seker ve sekerli mamuller üretim ve satis yerlerinin denetimlerine hiz verildi.

Yapilan denetimlerin yani sira halkimiza da gida satin alirken Tarim ve Orman Bakanligindan alinmis olan kayit ve onay numaralarina dikkat etmelerini, kayit ve onay numarasi olmayan ürünleri satin almamalari, ürünlerin son kullanma tarihini kontrol etmelerini, isletmelerin satis kosullarina dikkat ederek alisveris yapmalarini, açikta yapilan ürünleri almamalarini tavsiye ediyoruz. Vatandaslarimizin olasi gida ve gida hijyeni ile ilgili sikayetlerini kesintisiz hizmet sunan Alo Gida 174 hattina bildirmelerini, ayrica bayram süresince nöbetçi zehirlenme ekibimiz 24 saat hizmette olup vatandaslarimizin sikayetlerini degerlendirilecek ve gida denetimlerine devam edilecektir” diye konustu.

Kaynak: İHA