Atlantik Okyanusu'nda Kaybolan Denizalti Aramalarinda 'Enkaz Alani' Bulundu

ABD Sahil Güvenligi, Atlantik Okyanusu’nda kaybolan küçük denizaltiyi bulmak için yapilan arama çalismalarinda “enkaz alani” bulduklarini açikladi.

Atlantik Okyanusu'nda Kaybolan Denizalti Aramalarinda 'Enkaz Alani' Bulundu
Titanik enkazina dalis yaptigi sirada geçtigimiz pazar günü Atlantik Okyanusu’nda kaybolan küçük denizaltinin arama-kurtarma çalismalari devam ediyor. ABD Sahil Güvenligi tarafindan yapilan açiklamada kayip denizaltiyi bulmak için Titanik’in enkazinin yakininda yapilan bir çalismada “enkaz alani” bulundugu ifade edildi. Açiklamada enkaz alaninin kesfedilmesinin ardindan uzmanlarin hizla çalismaya basladigi, elde edilen bilgilerin degerlendirildigi ve aktif bir arama-kurtarma yapildigi belirtildi.

Denizaltida 5 kisi bulunuyor

Kaybolan denizaltida 58 yasindaki Ingiliz milyarder ve kasif Hamish Harding, 77 yasindaki Fransiz kasif Paul-Henry Nargeolet, OceanGate Expeditions’in CEO’su ve kurucusu Stockton Rush, 48 yasindaki Pakistan dogumlu Ingiliz isadami Shahzada Dawood ve 19 yasindaki oglu Suleman’in oldugu açiklanmisti. Söz konusu denizaltidaki oksijenin ise birkaç saat içinde tükenecegi tahmin ediliyor.
Kaynak: İHA