Seç Market Mersin'de Esnafla Bulustu

Perakende sektöründe esnafi destekleyip güçlendiren is modeliyle öne çikan Seç Market, İçel’de potansiyel is ortaklariyla bir araya geldi. Seç Market Genel Müdürü Altan Sekmen, 81 ilde 2 bin 500’ün üzerinde Seç Market’in faaliyet gösterdigini vurgulayarak, "Biz bir zincir magazasi degiliz. Her esnaf kendi isinin patronu olmaya devam ediyor. Rekabette güçlenmek isteyen, ’ben de rekabette varim’ diyen bütün esnaflarimiza kapimiz açik" dedi.

Seç Market Mersin'de Esnafla Bulustu
Perakende sektöründe esnafi rekabette güçlendiren is modeliyle öne çikan Seç Market, İçel’de halihazirda kendi isletmesi olan veya bu alanda yatirim yapmak isteyen potansiyel is ortaklariyla bulustu. Toplantiya katilan Seç Market Genel Müdürü Altan Sekmen, bugün itibariyla 81 ilde 2 bin 500’ün üzerinde Seç Market’in faaliyet gösterdigini söyledi.

2000’li yillarin basindan itibaren zincir magazalarin çok hizli bir büyüme trendine girdigini kaydeden Sekmen, "2000’den önce bakkal dedigimiz mahallelerdeki küçük isletmeler bu piyasanin büyük bir bölümünü kontrol ediyordu. O dönem piyasanin sadece 4’te birini modern perakende olusturuyordu. Aradan geçen 20 yilda ise bu denge degisti. Su anda yüzde 60 civarinda modern perakende yaygin duruma gelmis durumda. Aslinda bu çok iyi bir sey. Biz de modern perakendeyi büyütmek zorundayiz. Modern perakende, kaliteli ürünleri en uygun sekilde tüketiciye ulastirmanin önemli bir rolü. Ancak burada biz bir bakkal kültürünü kaybettik. Bakkallarimiz bu modern perakende ile rekabet edemez duruma geldi. Biz o kültürün kaybolmasini istemedik. Burada bir çözüm oldugumuzu iddia ediyoruz. Esnaf samimiyetini, esnaf isletmesini modern perakendecilikle birlestirip aslinda esnafi degistirmeden modern bir perakende esnafina dönüstürüyoruz. Biz bu vizyonla yola çiktik, bu vizyonla devam edecegiz" ifadelerini kullandi.

"Her esnaf kendi isinin patronu olmaya devam ediyor"

Bu sistemde her esnafin kendi isinin patronu olmaya devam ettigini dile getiren Sekmen, "Biz Seç Market olarak zincir magaza degiliz. Her esnaf kendi vergi levhasiyla, kendi isinin patronu olmaya devam ediyor. Biz bu dönüsümde esnafi isin ortasinda konumlandirmamiz gerektigine kesinlikle inaniyoruz. Esnafin o kültürü yasatmasi, ticaretini yapmasi çok önemli. Biz 5 unsuru esnafimizin önüne seriyoruz. Yildiz Holding’in üretim, marka, pazarlama, tedarik zinciri ve perakende sirketleri var. Bunlardaki bütün birikimleri Seç Market ekosistemindeki esnaflarimizin kullanimina sunuyoruz. Bizim sisteme katilmanin herhangi bir bayilik ücreti yok. Bizim bünyemizde bulunan 5 binin üzerinde ürünü daha uygun fiyata alabiliyorlar. Bizde olmayan ürünleri da baska yerlerden tedarik edip, satisini yapabiliyorlar. Esnafimiz burada kendi ürün fiyatini kendi belirliyor. Bizden aldiklari ürünlerin parasini da belli aralikta yapiyorlar. Magazalarini su saatte açacaksin, bu saatte kapatacaksin gibi bir kisitlama yok. Esnaf onu kendine göre belirliyor. 24 saat açik marketlerimiz de var" diye konustu.



"Yüzde 10’unu kadin girisimciler olusturuyor"

Su anda Seç Marketlerinin yaklasik 7 bin kisilik bir ekosistemi olusturdugunu vurgulayan Sekmen, "Bu da ülke ekonomisine fayda sagliyor. Bunu büyüttükçe katkinin büyüdügünü görüyoruz. Kadin girisimcilerimizi çok önemsiyoruz. Bugün itibariyla Seç Marketlerinin yüzde 10’undan fazlasi kadin girisimcilerimize ait. Ileriye dogru hizli büyümemizi sürdürdükçe kadin girisimci sayisini da arttirmak ve kadinlarimizin da perakende sektöründe daha güçlü olmasini saglamak amaciyla bir takim girisimlerimiz var. Bizimle çalismak isteyen herkese kapimiz açik. Internet sitemiz veya sosyal medya hesaplarimizdan basvuru yapilabilir. Ülkemizde 50 metrekarenin üzerinde dükkani olan 50 binin üzerinde esnaf oldugunu düsünüyorum. Bu esnaflarimizin içerisinde Seç Market olup, rekabette güçlenmek isteyen, ’ben de rekabette varim’ diyen bütün esnaflarimiza kapimiz açik" seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan Sekmen, sorulari yanitladi.
Kaynak: İHA