Sanat Ve Tarih Laodikya'da Bulusacak

Denizli’de restorasyonu tamamlanan Laodikya Antik Kenti’ndeki 2200 yillik Bati Tiyatrosu’nda Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi sahne alacak. Laodikya Bati Tiyatrosu’nda düzenlenecek ücretsiz konsere tüm Denizlililerin davetli oldugu belirtildi.

Sanat Ve Tarih Laodikya'da Bulusacak


Denizli Büyüksehir Belediyesinin 2008 yilinda Türkiye’de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanligi ile yaptigi protokolle isletmesini üstlenip, kazi çalismalarina destek verdigi ve “Laodikya Bati Tiyatrosu Sizi Çagiriyor” projesi ile restorasyonunu tamamladigi 2200 yillik Laodikya Bati Tiyatrosu tarihi bir günü daha yasayacak. Denizli Valiligi ve Denizli Büyüksehir Belediyesinin ev sahipliginde Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi sahne alacak. Geçtigimiz Nisan ayinda Denizli Büyüksehir Belediyesinin ev sahipliginde Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde Denizlililerle bulusan Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi’ni Baskan Zolan, Laodikya Antik Kenti’nde restore ettikleri Bati Tiyatrosu’nda konser vermeye davet etmisti. Bu çerçevede 23 Haziran Cuma saat 21.00’de gerçeklesecek ücretsiz konsere tüm tüm Denizlililerin davetli oldugu kaydedildi. Sef Rengim Gökmen’in yönetecegi, soprano Görkem Ezgi Yildirim ile tenor Mert Süngü’nün etkileyici sesleriyle Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi Denizlililere adeta müzik ziyafeti yasatacak.

Ulasim için ücretsiz otobüsler kaldirilacak

Bu özel organizasyona katilim için saat 17.30’dan itibaren Laodikya’ya girislerin ücretsiz olacagi belirtildi. Ayrica Büyüksehir Belediyesi, Laodikya Antik Kenti’nde gerçeklestirilecek etkinlige katilmak isteyen vatandaslar için saat 17:30’dan itibaren yarim saat araliklarla saat 20.00’a dek KYK önü, Valilik önü, 15 Temmuz Delikliçinar Sehitler Meydani’ndaki Zafer Gazozlari önü ve Adalet Parki’ndan ücretsiz otobüsler ile ulasim destegi saglayacak.

Baskan Zolan’dan konsere davet

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Laodikya Bati Tiyatrosu’nun ayaga kalkmasinda çok büyük katki sagladiklarini ve bu 2200 yillik tarihi yapinin sanatla bulusmasi adina Büyüksehir Belediyesi olarak etkinlikler gerçeklestirmeye devam edeceklerini söyledi.

Baskan Zolan, “ 2200 yillik antik eserimizi ülkemizin en önemli sanat organizasyonlarindan biri olan Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi ile bulusturmanin heyecanini yasiyoruz. Sanat, kültür ve tarih dolu bir programa sahit olmak isteyen tüm sanatseverlerimizi ve hemsehrilerimi bu özel geceye bekliyorum” dedi.

Kaynak: İHA