Özel Vakif Okullari Gücüne Güç Katmaya Devam Ediyor

Kuruldugu günden itibaren Erzurum’un egitim hayatina kalite ve nitelik katan Atatürk Üniversitesi Kalkindirma Vakfi bünyesindeki Özel Vakif Okullari, okullarin tatile girmesiyle birlikte yeni dönem hazirliklarina ara vermeden basladi. Bu kapsamda bir yandan teknik altyapisini yenileyen Özel Vakif Okullari, bir yandan da yönetici ve egitmen kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor.

Özel Vakif Okullari Gücüne Güç Katmaya Devam Ediyor
‘Egitime çagdas yaklasim’ modeliyle Erzurum’un öncü kurumlari arasinda yer alan, bilimsel ve teknolojik gelismeleri takip ederek özümseyen, güçlü kadrosuyla aydinlik nesiller yetistirmeyi kendisine amaç edinen ve bu dogrultuda yoluna emin adimlarla ilerleyen Özel Vakif Okullari, gelecek yilin hazirliklarina simdiden basladi.

Fiziksel ve teknik altyapisini yenileyerek günün gerekliligine ayak uydurmanin yaninda yönetici kadrosunda da degisime giden Özel Vakif Okullarinda; Süheyla-Sitki Alp Özel Fen ve Anadolu Lisesi Müdürlügü görevi Samih Kir’a, Vakif Okullari Ilkokulu Müdürlügü görevi ise Abdurrahman Düzgün’e emanet edildi.

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hüseyin Özer ile Kalkindirma Vakfi Genel Müdürü Erdal Karagülle’nin hayirli olsun dileklerini iletmek üzere gerçeklestirdikleri ziyaretler ile görevlerine baslayan tecrübeli egitimciler, böylesine önemli bir kurumda görev yapacak olmaktan dolayi oldukça mutlu olduklarini ifade ettiler. Atatürk Üniversitesi gibi 65 yillik köklü bir tarihe sahip olan kurumun çatisi altinda yer alan okullarda yönetici olarak görev yapmanin önemine vurgu yapan duayen idareciler tecrübelerini, ögrencilerin gelecegini en güzel sekilde insa etmek için kullanmaya devam edeceklerini dile getirdiler.

Genel Müdür Karagülle: “Gelecekteki Yerimizi Bugünkü Öngörülerimiz Belirliyor”

Takip eden degil örnek alinan lider bir egitim kurumu olmanin hakli gururunu yasadiklarini aktaran Kalkindirma Vakfi Genel Müdürü Erdal Karagülle ise görevlerine yeni baslayan idarecileri tebrik ederek; kentin egitim hayatina uzun yillar boyunca hizmet etmis, nice nesiller yetistirmis, geçmisin tecrübesini gelecegin dünyasina basarili bir sekilde entegre etmis isimlerin Özel Vakif Okullari bünyesine kazandirilmis olmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.



Türk milli egitim sisteminin çitasini yükseltme hedefinde kendilerini sorumlu hissettiklerini ve bu noktada önemli bir rol üstlendikleri belirten Karagülle, bu bilinçle hareket ettiklerinin altini çizerek: “Gelecek için bugünden egitim ve ögretimde ne yapmamiz gerektigini belirlemeye çalisiyoruz çünkü gelecekteki yerimizin bugünkü öngörülerimizin dogruluguna bagli oldugunu biliyoruz. Egitime gönül vermis, ögretmenlik mesleginin erdemini kavramis, özverili yönetici ve ögretmen kadromuzun hedefi; gelecegimizi emanet edecegimiz gençlerimizin okullarimizdan mezun olduktan sonra ülke kalkinmasinda yeri doldurulamaz basarilara imza atacak bireyler olarak yetismeleridir. Bilimde, teknolojide, ekonomide, egitimde ve bunun gibi her alanda fark olusturmak isteyenler ‘yenilikçi ve girisimci’ ruhu tasiyip bunu hayata geçirebilenler olacaktir. Biz; bu ruha sahip, her gün büyüyen ve gelisen bir kurum olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Bu düsüncelerle; bizlere her an destek olan, önümüzü açan, varligi ile bizlere güç katan Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomakli olmak üzere ailemizin büyümesine katki sunan herkese sükranlarimi sunuyorum” dedi.

Prof. Dr. Özer: “Toplum ve Çevre Sorunlarina Duyarli Bireyler Yetistirmek Öncelikli Hedefimizdir”

Özgüven sahibi, arastiran-sorgulayan, bilimsel bakis açisina sahip, toplum ve çevre sorunlarina duyarli, milli ve manevi degerleri sinesinde tasiyan, teknolojiyi etkin kullanan bireyler yetistirme ideali ile yola çikan ve bu sorumlulugunu da uzun yillar boyunca basarili bir sekilde yerine getiren Özel Vakif Okullarinda bayrak degisimi yasandigini belirten Prof. Dr. Hüseyin Özer ise ögretmenlik mesleginin erdemini, idarecilik mesleginin ise sorumlulugunu uzun yillar boyunca layikiyla sürdüren iki önemli ismin Özel Vakif Okullarinin gücüne güç kattigini kaydederek görevlerinde basarilar diledi.
Kaynak: İHA