(ÖZEL) Bayramda Herkes Oraya Akin Edecek

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm cenneti Bozcaada ilçesinde, 9 günlük Kurban Bayrami tatilinde konaklama tesislerinin doluluk oraninin yüzde 100’e ulasmasi bekleniyor. Adadaki isletmeciler ise bayram tatilinde Bozcaada’yi tercih edecek tatilcilerin rezervasyonlarini önceden yaptirmalarini, rezervasyonsuz gelinmemesi konusunda uyardilar.

(ÖZEL) Bayramda Herkes Oraya Akin Edecek
Havasiyla küçük bir kasabayi yansitan, dar sokaklarinda farkli mimarideki eski Rum evleri, deniz ürünleri restoranlari, Türkiye’nin en iyi korunmus tarihi kalesi, bakir koylari, temiz ve buz gibi denizi yaninda, bir de Istanbul’a olan yakinligi nedeniyle pek çok kisinin tercih nedeni olan turizm cenneti Bozcaada, 9 günlük Kurban Bayrami tatilinin gözdesi oldu. Kurban Bayrami’nda basta Istanbullular olmak üzere çevre illerden gelen tatilcilerin, tercihlerini Kuzey Ege’nin incisi Bozcaada’dan yana kullanmasi bekleniyor. Bayramda, yaklasik 4 bin kapasitelik resmi konaklama kapasitesi bulunan ancak yaz aylarinda resmi olmayan tesisler ile 20 bine kadar günlük turist agirlayan Bozcaada’daki konaklama tesislerinde doluluk oraninin yüzde 100’e ulasmasi bekleniyor. Adadaki isletmeciler, bayram tatilinde Bozcaada’yi tercih edecek tatilcilerin rezervasyonlarini önceden yaptirmalarini, rezervasyonsuz gelinmemesi konusunda uyardilar.

Adada Isletme Müdürü Ibrahim Avci, "Kurban Bayrami tatilinin 9 gün olmasi bizim için güzel oldu. Rezervasyonlar su anda yari yaridan fazla doldu. Yine güzel bir bayram geçecek. Full yogunlukla geçecek. Biz sadece misafirlerimizden gelmeden önce rezervasyon yaptirmalarini istiyoruz, magdur olmamalari açisindan. Haziriz, yine onlari bekliyoruz. Herkese simdiden iyi tatiller, iyi bayramlar diliyoruz" dedi.

Adada kafe isletmecisi Faruk Günes ise, "9 günlük bir bayram tatilimiz var. Bayram tatilinin çok güzel geçecegini düsünüyoruz. Biz de ekibimizle misafirlerimizi en iyi sekilde agirlamak için hazirlaniyoruz. Simdiden bütün misafirlerimizin bayramini kutluyoruz" diye konustu.

Kurban Bayrami tatili için hazirliklarini tamamladiklarini ifade eden kafe isletmecisi Fahri Bulut da, "Yine her bayram oldugu gibi büyük bir kalabalik ve yogunluk bekliyoruz. Bozcaada bu bayramda da Türkiye’nin tercih edilen tatil destinasyonlarindan biri oldu. Gelen misafirlere sunu söylemek istiyorum. Gestas Deniz Ulasim’dan online rezervasyon yaptirirlarsa adaya geçislerde çok daha rahat ederler. Biz su anda bütün esnaf olarak Kurban Bayrami tatiline haziriz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA