Orhan Hakalmaz Bergama'yi Mest Etti

87 yildir araliksiz devam eden Uluslararasi Bergama Festivalinin 2. gününde katilimcilar, Orhan Hakalmaz konseri ile unutulmaz bir türkü gecesi yasadi.

Orhan Hakalmaz Bergama'yi Mest Etti
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önerisiyle 1937 yilinda baslayan ve bu yil 87.’si düzenlenen Uluslararasi Bergama Festivali, dolu dolu programlarla devam ediyor. 87. Uluslararasi Bergama Festivali çerçevesinde, Cumhuriyet Meydani’nda 2. gün sahne alan Türk halk müziginin güçlü sesi Orhan Hakalmaz Bergama’yi mest etti. Anadolu kokan, birbirinden güzel türküleri saziyla çalip söyleyen sanatçi Orhan Hakalmaz, Bergama’da unutulmaz bir türkü gecesi yasatti. Konserin sonunda sanatçi Orhan Hakalmaz’a parsömenden yapilan plaket veren Belediye Baskani Hakan Kostu ve Ilçe Kaymakami Avni Oral, bu unutulmaz gece için sanatçiya tesekkür etti.

Öte yandan festivalin 2. gününde, önemli bir etkinlik kültür merkezinde gerçeklestirildi.

Bergama Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta Deprem Uzmani Yoshinori Moriwaki, Türkiye ve Japonya arasindaki deprem önleme, deprem karsilama faaliyetleri ve tatbikatlarin ne sekilde ve hangi siklikta yapildigini anlatti. Bergama ve çevre ilçelerde faaliyette bulunan; mühendis, mimar ve teknik elemanlarin ilgi gösterdigi konferans sonunda Belediye Baskani Hakan Kostu ve Ilçe Kaymakami Avni Oral, Moriwaki’ye parsömenden yapilan plaket sundu.

87. Uluslararasi Bergama Festivali çerçevesinde Bergama Ticaret Odasi’nda Atatürk Fotograflari Sergisi, kültür merkezinde Bergama Amatör Fotograf Sanati Dernegi (BEAFSAD) fotograf sergisi, yasam boyu egitim merkezi resim kursu sergisi, Bergama Belediyesi ve Halk Egitim Merkezi Müdürlügü kursiyerlerinin el sanatlari sergisi, Havra ana binada; Bergama Belediyesi ve Halk Egitim Merkezi Müdürlügü; seramik, çini sanatlari sergisi, Havra yani tas binada; Bergama Belediyesi ve Halk Egitim Merkezi Müdürlügü Bergama Halilari Sergisi açilislari gerçeklestirildi.

Ardindan Halk Egitim Merkezi Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen defile gösterisi seyredildi.

Sergi açilislarini Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, Ilçe Kaymakami Avni Oral ve protokol üyeleri birlikte gerçeklestirdi.

Sergilerde yer alan ürünlere emek veren kursiyerleri tek tek kutlayan Belediye Baskani Kostu, tüm vatandaslari festival süresince açik olacak sergileri gezmeye davet etti.

Sportif faaliyetlere önem veren ve göreve geldigi ilk günden belediye bünyesinde Gençlik ve Spor Müdürlügü kuran Belediye Baskani Hakan Kostu’nun dört yil önce attigi bu önemli adim meyvelerini vermeye basladi.

Lig Bergama adi ile düzenlenen turnuvada ter döken ve gelecegin sporculari olmaya aday gençler, düzenlenen törende madalyalarini Baskan Kostu’nun elinden aldi. Ilçede bulunan okullarda bir yandan egitim ve ögretimlerini gören bir yandan da Lig Bergama Turnuvasina katilan ögrenciler, Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen törende vatandaslardan alkis aldi.
Kaynak: İHA