Meslek Liselilerden Tarimsal Üretime Destek

Tarim ve Orman Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi arasinda yapilan ‘Mesleki ve Teknik Egitim Liseleri Is Birligi Protokolü’ çerçevesinde Mugla’da meslek liseli ögrencilerin ürettikleri çileklerin hasadi gerçeklestirildi.

Meslek Liselilerden Tarimsal Üretime Destek
Milli Egitim Bakanligi ve Tarim Ve Orman Bakanligi is birliginde ögrenci ve ögretmenlerin tarimsal yeterliliklerinin arttirilmasi, tarim ve gida sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünün yetistirilmesi için mesleki ve teknik egitim faaliyetleri gerçeklestirilecek.

Milli Egitim Bakanligi ile Tarim ve Orman Bakanligi arasinda 1 Haziran 2022 tarihinde imzalanan ‘Tarim Alani Bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Ortak Yönetim Modeli Protokolü’ ile meslek liseleri tarim alaninda desteklenmeye, güçlendiriliyor. Protokol çerçevesinde, Mugla Tarim ve Orman Il Müdürlügü tarafindan Köycegiz Sehit Seyhan Yilmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine 15 bin çilek hibe edildi. Çilek üretimi için ayrilan 4 dönümlük açik tarim arazisinde teknik alt yapi çalismalarinin ardindan fideler toprakla bulusturuldu. Çileklerin günlük takibi, mahsulün hastaliklardan korunmasi, gübreleme çalismalari, alan ögretmenlerinin gözetimi ve denetiminde ögrenciler tarafindan yapildi.

Sehit Seyhan Yilmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarim arazisinde meslek liseli ögrenciler tarafindan üretilen çileklerin hasadi yapildi.

Köycegiz Sehit Seyhan Yilmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarim sinifi ögrencileri tarafindan okula ait 6 dekarlik alanda tarimsal faaliyet yürütüldü. Mugla Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan uygulamali olarak verilen egitimde 15 bin çilek, 4 bine yakin adaçayi ve Bin 800 kekik fidesi ögrenciler tarafindan toprakla bulusturuldu. Çalismalarin her asamasinda Tarim ve Orman Il Müdürlügü teknik elemanlarinin destegiyle 25 ögrenci hem ögrendi, hem de üretime geçti.

Ilk çilek hasadi gerçeklestirilirken, 5 yil sürecek olan protokol çerçevesinde her türlü egitim ve destek Tarim ve Orman Il Müdürlügü tarafinda verilecek.

Hasadi yapilan alanda, Mugla Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Ferman Akbulut, Mugla Il Tarim ve Orman Müdür Yardimcisi Muhammed Sevinç, Köycegiz Ilçe Müdürü Kerem Karahan incelemelerde bulundular.
Kaynak: İHA