Marmaris'te Plajlar Yaza Hazir

Mugla’nin Marmaris ilçesindeki dünyaca ünlü mavi bayrakli halk plajlarinda yogunluk basladi. Marmaris Belediyesi de plajlari tatilcilere hazir hale getirdi.

Marmaris'te Plajlar Yaza Hazir


Türkiye Çevre Egitim Vakfi’nin (TÜRÇEV) yürüttügü Mavi Bayrak Programi çerçevesinde 2023 yili itibariyle Marmaris’te 27 plaj mavi bayrak sahibi oldu. Belediyenin Merkez, Içmeler’deki halk plajlarinin ardindan Burunucu Macera Parki da mavi bayrak almaya hak kazandi. Marmaris Belediyesi de bayram öncesi mavi bayrakli sahillerdeki hazirliklarini tamamladi.

Özellikle yaz aylarinda hem plaji hem de yürüyüs yolu sebebiyle binlerce kisiyi agirlayan Merkez Halk Plaji ve diger noktalarda genis çerçeveli bir çalisma yapildi. Ücretsiz semsiyelerin bu yil da yerlestirildigi ve samandiralarin çekildigi halk plajlarinda engelsiz plaj, cankurtaran, tuvalet ve duslar yenilendi. Öte yandan Selimiye, Bozburun, Sögüt, Hisarönü, Orhaniye, Turgut mahallelerinde bulunan plajlar da hazir hale getirildi.

Tatil için Marmaris’i tercih eden vatandaslar da memnuniyetlerini dile getirerek belediyeye tesekkür etti.

Turizm sezonunun da basladigi Marmaris’te bayramda daha da fazla turist beklendigini söyleyen Belediye Baskani Mehmet Oktay ise, “Tüm plajlarimizi ve kentimizi yeni sezona hazirladik” diye konustu.

Kaynak: İHA