Enkazdan Umut Yeserdi

Depremin vurdugu Hatay’in Antakya ilçesinde yikilan binalarin ve is yerlerinin enkazinda ayçiçegi ve misir yeserdi.

Enkazdan Umut Yeserdi
6 Subat tarihinde meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerde 11 il içinde en büyük yikim Hatay’da meydana geldi. Depremin ardindan Antakya ilçesinde birçok binanin ve is yerinin enkaz kaldirma çalismasi tamamlandi. Kaldirilan bazi enkazlarin yerinde ise ayçiçegi ve misir yetisti. Daha önce de Kahramanmaras’ta bir kuruyemisçi dükkaninin enkazinda ayçiçekleri boy vermisti.

Enkaz üzerinde misir tanelerinin yeniden yetistigini belirten vatandaslardan Cuma Tatar, “Depremden önce burada kasap, market, konfeksiyon ve kus yemi gibi ürünler satan birçok magaza vardi. Enkaz üzerinde de misir taneleri tekrar açmis. Insallah evlerimiz dolacak, tekrar evlerimize dönecegiz” dedi.

Enkazdan yetisen misir ve ayçiçeginin kendisini mutlu ettigini belirten vatandaslardan Ismail Yasar da, “Burada genellikle konutlar, is yerleri vardi. Caddeler isil isildi. Depremden sonra enkazdan misir, ayçiçegi gibi seyler çikti, böyle farkli farkli seyler çikmaya basladi.

Insan böyle güzel seyleri görünce mutlu oluyor. Hiçbir sey yok bir de böyle seylerin çikmasi insana tuhaf geliyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA