Enkaz Kent Hatay'da Duygusal Yikim

Depremin vurdugu Hatay’in Antakya ilçesinde, yakinlarini kaybeden vatandaslarin duvarlara yazdigi yazilar duygulandiriyor.

Enkaz Kent Hatay'da Duygusal Yikim
6 Subat tarihinde meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerde 11 il içinde en büyük yikim Hatay’da meydana geldi. Depremin ardindan Antakya ilçesinde agir hasarli binalarin ve is yerlerinin duvarlarina yakinlarini kaybeden vatandaslarin, ‘Onlar buradayken nasil terk edilir bu sehir’, ‘Gitmedik ki dönelim’, ‘Annemi çok özlüyorum’, ‘Buradan bir rüm rüm geçti’ seklinde yazdigi yazilar, görenleri duygulandiriyor.

“Duvardaki yazilari okurken duygulaniyoruz, gözlerimiz yasariyor”

Is makinesi operatörü Duran Ugur, yikimlar esnasinda duygusal anlar yasadigini dile getirerek, “35 senedir bu isi yapiyorum. Bu isten emekliyim. 3.5 aydir buradayim, sehirde her sey çok zor durumda. Rabbim beterinden saklasin. Duvardaki yazilari okurken duygulaniyoruz, gözlerimiz yasariyor. Insanlarin hayalleri oldugu gibi hafriyatin içerisine karismis. En zor islerden birisi, içler acisi” dedi.

Is makinesi operatörü Mehmet Karadag da en zorlandigi çalismalardan birisi oldugunu ifade ederek, “Görmesen bile hissedebiliyorsun. Bütün evlerin duvarlari yikilmis. Insanlar ölmüs, kapi, pencere yok. Yani çok zor durum. Her vurdugunda insan bir aci hissediyor. Dünyadaki en zor çalisma su an bu. Herkesin yardimci olmasi lazim, çok zor bir olay” seklinde konustu.

Kaynak: İHA