EDS'de Test Çalismalari Basladi

Kütahya Belediye Baskani Alim Isik, 112 Acil Çagri Merkezi’ni ziyaret ederek Elektronik Denetleme Sistemi’nin (EDS) test çalismalarini yerinde inceledi. Baskan Isik, bayram sonu itibariyle gerekli onaylarin alinmasindan sonra sistemin fiilen çalismaya baslayacagini söyledi.

EDS'de Test Çalismalari Basladi
Kütahya Belediyemizin sehrimizdeki trafigin daha güvenli ve daha hizli seyretmesi için Il Emniyet Müdürlügü ile ilgili kurum ve kuruluslarla is birligi halinde hayata geçirdigi Elektronik Denetleme Sistemi’nin (EDS) test çalismalari basladi.

Sürücü kaynakli trafikte yasanan tikanikliklarin ve aksamalarin önüne geçebilmek için kurulan sistem çerçevesinde hatali park, kirmizi isik ihlali ve hiz ihlali denetlenecek.

112 Acil Çagri Merkezi’ni ziyaret ederek Elektronik Denetleme Sistemi’nin (EDS) test çalismalarini yerinde inceleyen Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, “Su anda Dumlupinar Üniversitesi Kampüsümüz içerisinde yer alan 112 Acil Çagri Merkezi’nin Elektronik Denetleme Sistemi merkezindeyiz. Arkamizdaki ekranda sehrimizde kurulumu tamamlanan ve bugün itibariyle test süreci baslayan Elektronik Denetleme Sistemi’nin çiktilarini görmekteyiz. Bir hafta süreyle bu test süreci devam ettikten sonra yapilacak degerlendirmeler isiginda bayram sonu itibariyle gerekli onaylar alindiktan sonra fiilen artik sistem çalismaya baslayacak. Özellikle hiz denetleme kontrolü, park ihlali ve kirmizi isik ihlalini belirlemek ve ihlal edenlere belirlenen mevzuat çerçevesindeki cezayi kesmek üzere kurulmus bir sistem olan Elektronik Denetleme Sistemi’nin bir vatandasimizin canini kurtarmaya, bir vatandasimizin kazasini engellemeye, malina gelecek hasari azaltmaya yönelik bir nebze de olsa katkimiz olursan bundan sadece mutlu oluruz. Emegi geçen tüm arkadaslarimiza, Belediyemiz Ulasim Hizmetleri Müdürlügü çalisanlarimiz basta olmak üzere Il Emniyet Müdürlügümüzün Trafik Sube Müdürlügü’nde çalisan degerli polis kardeslerimize, ayni sekilde ilgili kurum ve kuruluslarimizin tüm yetkililerine ve yüklenici firmanin çalisanlarina tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA