DÜAK Akreditasyon Egitimlerine Devam Ediyor

Dicle Üniversitesi bünyesinde kurulan Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi (DÜAK), "Akreditasyon Egitimlerine" hiz verdi.

DÜAK Akreditasyon Egitimlerine Devam Ediyor
Dicle Üniversitesi’nin 36 gönüllü çalisanindan olusan ekibi, dogal afetlerde hizla sahaya ulasip can kurtarmak için acil yardim ve arama kurtarma egitimleri almaya basladi.

Diyarbakir Il AFAD Müdürlügü bünyesindeki uzman egitmenler tarafindan verilen teorik ve uygulamali egitimler, AFAD yerleskelerinde devam ediyor. Rektör prof. Dr. Mehmet Karakoç’un destekleriyle kurulan ekip, Genel Sekreter Yardimcisi Haci Yilmaz da, ekip lideri olarak tüm egitimlere eslik ediyor.

Egitimler için 36 kisiden olusan ilk DÜAK ekibi, tahliye ve tahliye türleri, sahaya giris süreci teknikleri ve destek sistemleri, kurtarma araci ve kurtarmada kullanilan malzemeler, olay yeri yönetimi, bina yapi sistemleri ve isaretleme, ekip olusumu ve organizasyon egitimlerini bitirdi. Bir hafta sürecek olan "hafif arama kurtarma" egitimine devam edecek olan ekip, bu süreçte afet alaninda nasil davranilacagini, nasil kurtarma yapilacagini, personel araç ve alan güvenliginin nasil saglanacagini, enkaza girme ve enkaz kaldirma egitimlerini de aliyor.

DÜAK ekibi egitimlerin sonunda sinava girecek ve Içisleri Bakanligi’nin akreditasyon sertifikasini alacak. Sertifika DÜAK ekibini ulusal kurtarma ekiplerinden biri haline getirecek. DÜAK, dogal afetlerde arama kurtarma ve ilk yardim çalismalarina profesyonel ekiplerle birlikte katilabilecek.
Kaynak: İHA