Bolu'da Selin Izleri Siliniyor

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde meydana gelen heyelan ve sel ile birlikte köylere inen taslar büyük zarara neden olmustu. Il Özel Idaresi ekipleri hasarin oldugu noktalarda çalismalarini sürdürüyor.

Bolu'da Selin Izleri Siliniyor


Mudurnu ilçesi Avdullar ve Çamyurdu köyleri basta olmak üzere birçok köyde debisi yükselen dereler tasti, sel meydana geldi. Dün, Mudurnu’nun bazi yollari adeta balçikla kaplandi. Göynük ve Mudurnu ilçelerinin sinirinda bulunan Sülüklü Gölü’ne giden yolda saganak yagisin ardindan heyelan meydana geldi. Yamaçtan kopan kaya parçalari yola sürüklendi. Heyelan sebebiyle Sülüklü Gölü’ne ulasim kapandi. Bugün Il Özel Idaresi ve DSI ekipleri bölgede temizlik çalismalarini sürdürdü. Köy muhtari Selami Bilgin, "Devletimiz yanimizda. Çalismalar yapiliyor. Buraya ileriki dönemde iyi bir kanal yapilmasi planlandi" dedi.



Çamyurdu köyünden selin getirdigi taslarla findik tarlasi dolan Mehmet Karol, "Mezarliklarimiz su altinda kaldi. Benim bu bölgede bir dönüm findikligim vardi. Findikligim tamamen taslarla doldu. Çok zararim var. En az 5-6 sene giremeyiz, burayi temizleyemeyiz" diye konustu.

Ayrica Karol, küçük bir kepçe vasitasiyla bir dönümlük alanin tastan temizlenmesi için zamana ihtiyaç oldugunu belirtti.

Heyelan sebebiyle kapanan Sülüklü Gölü yolu ise Il Özel Idaresi ekiplerince temizlendi. Balçik olusan noktalarda ise çalismalar sürüyor.
Kaynak: İHA