Bitlis'te 2 Bin 260 Ögrenci Üniversiteden Mezun Oldu

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) 2022-2023 akademik yilinda diploma almaya hak kazanan 2 bin 260 ögrenci için mezuniyet töreni düzenledi.

Bitlis'te 2 Bin 260 Ögrenci Üniversiteden Mezun Oldu


BEÜ’nin Rahva bölgesindeki kampüsünde düzenlenen mezuniyet töreni ögrencilerin kortej yürüyüsü, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Program okul birincisi Kübra Sag’in ögrenciler adina yaptigi konusmayla devam etti. Mezuniyet töreninde bir konusma yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastas, “Bu sene birçok açidan dolayi buruk bir sene. Asrin felaketi olarak adlandirilan bir depremi yasadik. Türkiye’de her aile neredeyse bu depremden etkilendi. Dolayisiyla bizler de etkilendik. Üniversitemizden iki çok kiymetli hocamizi kaybettik. Yine üniversitemizde okuyan üç ögrencimizi kaybettik. Ülke genelinde toplamda 50 binden fazla insanimizi kaybettik. Bugün burada ortak bir sevinci paylasmak için bir aradayiz. Gelecegimizin teminati olan gençlerimizi mezun etmenin mutlulugunu gururunu hep birlikte yasiyoruz. Bu sene 2 bin 260 ögrencimizi mezun ediyoruz. Buradaki sayimiz egitimimiz uzaktan olunca biraz düsük bir durumda” diye konustu.



16 yillik bir üniversite olduklarindan bahseden Elmastas, konusmasina söyle devam etti: “2007 yilinda kurulan üniversitemiz bu yil 16. yilini geride birakti. Su anda 6 fakültesi ile 2 yüksek okulu 9 meslek yüksek okuluyla 1 egitim üssü arastirma enstitüsüyle egitim ögretim faaliyetlerine devam ediyor. Ögrenci sayimiz su anda 12 bin civarinda ve hizlica hem ögrenci sayimiz hem de akademik personel sayimiz yükseliyor. Son 2 yil içinde Saglik Bilimleri Fakültemizi kurduk. Yine kisa bir süre önce Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Meslek Yüksek Okulumuzu kurduk. Yine sirada tip fakültemiz var, insallah akademik birimlerimizi kurmaya devam edecegiz.”

Bitlis Valisi Oktay Çagatay ise pandemiden dolayi üniversitelerdeki egitimin istenilen seviyede olmadigini belirterek “Ne yazik ki son birkaç yilda üniversitelerimiz akademik anlamda istenilen yüz yüze egitimleri sergileyemediler. 2020 yilinda baslayan pandemi 2 yil sürdü. Hemen arkasinda biz tamam bitti egitime yeniden basliyoruz dedigimiz zamanda da Subat ayinda hepimizi üzüntüye sevk eden hepimizin kayiplarinin oldugu bütün dünyanin da acisini hissettigi depremleri hep birlikte ne yazik ki yasadik. Belki de burada olsalardi 2 tane akademisyen arkadasimiz ile 3 ögrencimiz de hayatlarini kaybettiler. Ben hem ögretmen ve ögrenci arkadaslarimiza hem de bütün hayatini kaybeden deprem sehitlerimize bir kez daha rahmet ve minnet diliyorum. Ögretim üyesi, ögretim görevlisi bütün arkadaslara bütün akademik camiadaki arkadaslara çok tesekkür ediyorum” dedi.



Törene Bitlis Valisi Oktay Çagatay, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastas, Cumhuriyet Bassavcisi Durmus Ali Karakoca, Emniyet Müdürü Celal Özcan, Bitlis Belediye Baskani Nesrullah Tanglay, Eren Holding Temsilcisi Metin Kazaz, kurum amirleri, ögretim üyeleri, ögrenciler ve velileri katildi.

Kaynak: İHA