Basaksehir'de Yunus Emre Kütüphanesi Açildi

Basaksehir Belediyesi, egitime verdigi destegi kütüphanelerle taçlandiriyor. Çalismalari tamamlanan Yunus Emre Kütüphanesi, Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu tarafindan hizmete açildi.

Basaksehir'de Yunus Emre Kütüphanesi Açildi
Sehrin dört bir yaninda millet kiraathaneleri, kültür yasam parklari ve gençlik merkezlerini hizmete açan Basaksehir Belediyesi, egitime verdigi destegi kütüphanelerle taçlandiriyor. Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, Bahçesehir 1. Kisim Mahallesi’ndeki Ebussuud Efendi Camii’nin alt katinda kurulan Yunus Emre Kütüphanesi’ni hizmete açti.

“Gençlerimizi harika bir mekan bekliyor”

Kütüphanede Anadolu’nun gönül sultanlarindan Yunus Emre’nin isminin yasatilacagini belirten Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, “Camilerimizi yasam merkezi haline getiriyoruz. Camimizin hemen altina tam donanimli olarak hazirladigimiz kütüphanemizi hamdolsun açiyoruz. 134 kisilik ders çalisma alaninin oldugu kütüphanemiz, bes bin eserle Basaksehirli kitap kurtlarinin vazgeçilmez adreslerinden biri olacak. Kitap okuyacaklari harika bir mekana kavusacak Basaksehirli gençlerimiz, Yunus Emre Kütüphanemizde evlerindeki gibi huzurlu ve sicak bir ortamda keyifli vakit geçirecek. Kütüphanelerimiz ile özellikle çocuk ve gençlerimiz arasindaki kitap okuma aliskanligi oranini daha da yukari çikarmayi hedefliyoruz” seklinde konustu.



“Gençlerimiz için variz”

Basaksehirli gençlerin kendilerini gelistirmesi için tüm imkanlariyla yanlarinda olduklarini ifade eden Baskan Kartoglu, “Kütüphane sayimizi her geçen gün artiriyoruz. Gençlerimize okumalarini, arastirma yapmalarini ve böylece kendilerini hayatin her alaninda gelistirmeleri için imkan sagliyoruz. Ne yaparsak gençlerimiz için yapiyor, onlar için çalisiyor, onlar için üretiyoruz. Ülkemizin ve milletimizin gelecegi gençlerimize emanet” dedi.

Kaynak: İHA