Aydin'da Ekmek Ve Simit Zamlandi

Aydin Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (AYESOB) Baskani Muhammet Ali Künkcü, simit ve ekmek fiyatlarinda artis yaptiklarini belirterek “Esnafimizi ve tüketiciyi düsünerek fiyat belirledik” dedi.

Aydin'da Ekmek Ve Simit Zamlandi


Firinci esnaflarindan gelen talep üzerine harekete geçen Aydin Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (AYESOB) ekmek ve simit fiyatlarinda artis yapti. Birlik Baskani Muhammet Ali Künkcü, üretici ve tüketiciyi düsünerek, ekmek ve simit fiyatlarini 7 lira olarak belirlediklerini söyledi.



Girdi maliyetlerinde yasanan artis üzerine firinci esnaflari, Aydin Firincilar Odasi araciligiyla Aydin Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi’nden simit ve ekmek fiyatlarinin yeniden ele alinmasini talep etti. AYESOB tarafindan yapilan degerlendirme sonucunda 200 gram ekmek ve 100 gram simit fiyatlarinin 5 liradan 7 liraya yükseltilmesine karar verildi.



Aydin Firincilar Odasi Baskani Kemal Akdag tarafindan gelen talebi kabul ettiklerini açiklayan AYESOB Baskani Muhammet Ali Künkcü ise “Yilbasindan beri ekmek ve simit üretim maliyetleri artti. Bu zamana kadar firinci esnafimiz da bizlerde fiyatlarda artis yapmamak için direndik. Gelinen son noktada ise esnafimizin ayakta kalmasi için artis yapma zorunlulugu gündeme geldi. Artisi da hem firinci esnaflarimizi, hem de vatandaslarimizi düsünerek yaptik. Fiyat listesi çiktiktan sonra yeni fiyat tarifesi uygulanmaya baslanacak” dedi.

Kaynak: İHA