AGC'den IHA'ya Ödül

Alanya Gazeteciler Cemiyeti tarafindan açiklanan 2022 Medya Basari Ödülleri’nde deprem bölgesindeki özverili çalismalariyla Ihlas Haber Ajansi muhabiri özel ödüle layik görüldü.

AGC'den IHA'ya Ödül


Alanya Gazeteciler Cemiyeti Baskani Gaye Coskun, 2022 Medya Basari Ödülleri ile bu yil ilk kez düzenlenen Genç Kalemler Ödülü’nü kazananlari açikladi.

Coskun, Cumhuriyetin 100’üncü yili ve AGC’nin 30’uncu kurulus yilina yakisir bir törenle ödülleri sahiplerine vermek için çalismalara basladiklarini söyledi.

3 Haziran 2023 tarihinde TGK Genel Baskan Vekili Sefa Özdemir’in jüri baskanliginda TGK Dis Iliskiler Koordinatörü Mevlüt Yeni, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Baskani Idris Tas, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Baskani Kürsat Tuncel, Türkiye Spor Yazarlari Dernegi Antalya Sube Baskani Sifa Çiçek ve Anadolu Ajansi Basmuhabiri Yasin Tuncel’den olusan jüri üyeleri yarismaya katilan eserleri seçmis, sonuçlar mühürlü olarak AGC Baskani Gaye Coskun’a teslim edilmisti.

"IHA Alanya Muhabiri Fadil Kösedag arkadasimiza verme karari aldik"

AGC’nin Geleneksel Medya Basari Ödülleri’nin sonuçlari bugün gerçeklesen toplantida Baskan Coskun tarafindan açiklandi. Coskun açiklamasinda sunlari söyledi: “2022 yilinin eserleri ile yarismaya katilan gazetecilerin eserleri jüri üyelerimiz tarafindan degerlendirildi. Öncelikle jüri üyelerimize bir kez daha tesekkür ederim. Jürimizin bize kapali zarf içerisinde teslim ettigi sonuçlara göre 2’si jüri özel ödülü olmak üzere 12 dalda 14 eser ödül aldi. Cumhuriyetimizin 100’üncü yili, AGC’nin 30’uncu kurulus yil dönümünde güzel bir törenle arkadaslarimiza ödüllerini vermek için çalismalara basladik. Jürimizin seçtigi eserlerin yaninda AGC Yönetim Kurulu her yil Arikan Yilmaz Dim Özel Ödülü veriyor. Bu ödülü yaptigimiz degerlendirme neticesinde, özellikle deprem bölgesindeki özverili çalismalari ile IHA Alanya Muhabiri Fadil Kösedag arkadasimiza verme karari aldik. Su an vatani görevini yapmakta olan meslektasimizi kutluyorum. Yarismaya katilan tüm meslektaslarimizi tebrik eder, ödül alan tüm arkadaslarimizi da yürekte kutlarim.”

2022 Medya Basari Ödülleri’ni kazananlar söyle:

Gazete Haberi: Mehmet Al (Gerçek Alanya Gazetesi)

Gazete Haberi: (Jüri Özel Ödülü) Ibrahim Akdag (Alanya Günesi Gazetesi)

Güncel Yazilar: Mehmet Dikici (Alanya Postasi Gazetesi)

Sayfa Düzeni: Gizem Çetinkaya (Gerçek Alanya Gazetesi)

Gazete Röportaj: Özlem Kaygusuz (Alanya Postasi Gazetesi)

Gazete Röportaj (Jüri Özel Ödülü): Asiye Araz (Inkjection Dergisi)

Reklam Tasarim: Büsra Tasar (Alanya Time Dergisi)

TV Haber: Servet Sipahioglu (ATV Televizyonu)

Montaj Kurgu Jenerik: Isil Fatma Arslan (Alanya Time Haber)

TV Spikerlik: Özlem Kaygusuz (Alanya Posta TV)

Kültür Programi: Rasit Fehmi Rasitoglu (Alanya Posta TV)

Spor Programi: Ugur Veysel Oksar (Digi Z TV)

Dijital Medya Köse Yazisi: Habercialanya.com (Ayhan Çetinkaya)

Dijital Medya Fotograf: Mert Cantürk (aa.com.tr)

Arikan Yilmaz Dim Özel Ödülü: Fadil Kösedag (Ihlas Haber Ajansi)

Genç kalemlere ödül

AGC Baskani Gaye Coskun açiklamasinda bu yil ilk kez verilen Genç Kalemler Ödülü’ne de dikkat çekti. Coskun sunlari söyledi: “Bu da geleneksellestirmeyi hedefledigimiz mesleki anlamda gelecek vadeden gençleri kesfetme amaci da tasiyan bir ödül. Adini Genç Kalemler Ödülü koymustuk. Alanya’da üniversite ya da lisede iletisim okuyan ögrenciler arasindan seçmeye çalistigimiz eserlerdi. Bu yil ilkögretim ve ortaögretim düzeyinde Genç Kalemler Projesi’nde yazi yazanlar bize eserlerini gönderdi. AGC Yönetim Kurulu üyeleri degerlendirme yapti ve ilkokul dalinda Ela Durmaz, ortaokul siir dalinda Ecrin Duru Kale, ortaokul kompozisyon dalinda Nimet Ela Ersek, lise kompozisyon dalinda Nagehan Yilmaz, lise siir dalinda da Gülper Yücel, AGC’nin Genç Kalemler Ödülü’ne layik görüldü.

Ögrencilerimizi kutluyorum.”
Kaynak: İHA