2. BSEÜ Model Uçak Imalat Günü Düzenlendi

Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi (BSEÜ) Teknoloji Transfer Ofisi(TTO) koordinasyonunda, Insansiz Hava Araci Atölyesi destegiyle 2. BSEÜ Model Uçak Imalat Günü etkinligi düzenlendi.

2. BSEÜ Model Uçak Imalat Günü Düzenlendi
Merkez yerleskede bulunan Genç Ofiste düzenlenen etkinlige BSEÜ Rektörü Prof. Dr. Sükrü Beydemir, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Cenk Karakurt ile Gençlik ve Spor Bilecik Il Müdürü Yasin Özdemir katildi.

Etkinlik; Üniversitenin Teknoloji Transfer Ofisi, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü ile Türk Hava Kurumu Il Temsilciligi destekleriyle gerçeklesti.

Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Burak Öztürk’ün koordinatörlügünü yürüttügü etkinlikte, fotoblok karton ve balsa agacindan en düsük maliyetli RC Model Uçak Olan F22 imalati yapildi. Bilgi Edebali uçaginin yeni versiyonu olan raptor modelinin tanitildigi etkinlikte, ögrenciler 25 adet model uçak imalati gerçeklestirdi.

Metalurji ve Malzeme Mühendisligi Kompozit Atölyesinde IHA üreterek gençleri havacilikla bulusturduklarini belirten ve egitime katilan ögrencilerin birer model uçak sahibi olduklarini söyleyen Doç. Dr. Öztürk, “Fazla talep olustu. Bu yüzden egitimleri günlere ve gruplara ayirdik. Her grupta 25-30 ögrencinin katilimini saglayarak, ögrencilere bir modül uçak nasil yapilir ve uçus nasil gerçeklestirilir konularinda bilgiler aktariyoruz. Egitimlere, uçak mühendisligi ve pilotaj üzerine gençlerimiz katildi.

Ayni zamanda meslek lisesinden eli is tutan, ülkenin gelecegine, teknolojiye katki saglayacak bireyler olacak gençler bu egitimlerde bulundular. Özellikle havacilik ve savunma alaninda ülkemizin son yillardaki gelismislik seviyesini gördükleri için bu bir hevesle katilim sagliyorlar. Ayni zamanda down sendromlu çocuklarimiz da Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ögretmenleri esliginde modül uçak yapti. Onlari da uçusa hazirliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA